COL·LECCIONS MUSEÍSTIQUES

Tres obres de Jordi Benito cap al Museu de Granollers

Centelles. Avui dimecres, 25 de gener, el Museu de Granollers ha presentat les tres instal·lacions de Jordi Benito, que la seva família ha donat al museu. Es tracta de tres obres que utilitzen de forma comuna els neons, incorporats per Benito en el seu treball a partir de l’any 2000, i que com també feia en la seva última etapa, formulen càlculs matemàtics. Les tres instal·lacions són del 2008, any de la seva exposició a la galeria barcelonina 9MA. Les obres complementen altres peces similars i del mateix artista que conserva el museu, que és qui té més ben representat aquest destacat artista català.

Jordi Benito (Granollers, 1951-Barcelona, 2008) és un dels artistes catalans més destacats en la pràctica de l’art conceptual. Els seus inicis passen per l’art povera, l’accionisme i el bodyart. Va formar part del Grup de Treball. Benito va ser una persona molt vinculada a la vida cultural de Granollers, i també del seu museu.
En la seva obra s’interessa de forma general per tres grans temes: la música de Wagenr, el mite del toro i els pianos. A partir del nou mil·lenni els seus interessus s’amplien als logaritmes i fórmules algebraiques. Una de les obres que el Museu de Granollers ha incorporat, quan es mostra al públic va instal·lada sobre una paret vermella, uns neons i uns motlles de pa quadrats al terra. Els neons traslladen en xifres la fòrmula que Benito va encarregar al científic Jorge Wagensberg, a partir de la frase de Pompeu Fabra “Amb un acte de paraula podem expressar més d’un pensament”.
Una altra de les peces es mostra sobre un fons blau i presenta un crani, escanejat del cap de Benito, amb neons que traslladen una altra fórmula matemàtica. Es pot ampliar la informació sobre Benito entrant al web www.jordibenito.cat, projecte engegat per el Museu de Granollers, per documentar, divulgar i ampliar el coneixement sobre aquest artista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: