A PUNT D’INAUGURAR LA COL·LECTIVA

Viure sol o en parella:
Una vintena d’artistes reflexionen aquest tema

Aleix Art
Demà a la tarda, els llums de la Capella de Jesús 
permetran descobrir bé i amb calma les 44 obres aportades
pels 23 artistes que participen  a la Col·lectiva. Seguint un horari
es podrà visitar fins el 18 d’agost.
Centelles. Aquest dissabte a les 7 de la tarda s’inaugurarà oficialment l’exposició Col·lectiva Aleix Art 2013. Recordo que els artistes són: Roman Arañó, Marina Berdalet, els Bonobos, la Laura Ramos, l’Eva Pujol, la Núria Guinovart, en Jaume Roure, en David Casals, la Imma Parés, la Fina Tuneu, l’Antoni P. Vidal, la Zenda, l’Eduard Duran, en Swasky, en Leri, en David Viñolas, l’Olga Molina, l’Anna Taratiel, l’Eulàlia Llopart, en Jaume Moroldo, la Marta Postico, en Jordi Sarrate i un servidor. 
L’exposició ha estat possible gràcies la bona predisposició dels artistes i també gràcies al suport de l’Ajuntament de Centelles i de set sponsors que han permés sumar esforços: Biés Osona, Assegurances Pilar Puig, Pisca disseny gràficDorseranLa Sagrera, La Drogueria i Terrytowel
Els artistes participen, cada un, amb una obra de temàtica lliure i una altra de més petita –de 25×25 com a màxim-, dedicada al tema “viure sol, viure en parella”. Hi ha propostes del camp de la pintura, el dibuix, el gravat, la fotografia, la dansa, l’arquitectura, la il·lustració. Cada artista ho ha tractat des del seu àmbit. De mica en mica, en dies successius, anirem fent una crònica de les coses exposades.
L’exposició ja està muntada. Dimecres vam fer l’empenta forta i ahir i demà acabarem de pulir alguns detalls. Ja hi ha els cartells escampats. Invitades moltes persones.  Els cervesers Terra portaran un barril per assedegar la set i de Can Molas vindran les pastes salades que vaig encarregar la setmana passada. També hi haurà aigua i fanta pels més menuts. Segurament vindran varis dels artistes participants. Però no sembla que hàgim de ser tots, ja que n’hi ha que tenen molts compromisos. Com els Bonobos que demà es trobaran de bolo al Vendrell. Hi ha artistes de Centelles i d’altres llocs. Més o menys la meitat. Segurament vindrà la Sílvia Muñoz d’Imbert, crítica d’art i historiadora de l’art, autora del text introductori del catàleg. El seu article és com una contribució personal, la seva visió del tema de l’exposició: viure sol, viure en  parella. 
El fet que triés aquest tema respon a la idea de que, d’alguna manera, l’exposició podia reflectir un capítol autobiogràfic de l’autor del blog. Fa casi un any que m’he independitzat i el tema de viure sol o en parella em va semblar adient i universal per a tots, ja que forma part de les etapes de la vida i de les circumstàncies de cadascú. Si l’any que ve es repeteix una col·lectiva, amb els artistes citats entre l’agost del 2012 i el 13, potser el tema serà de caire més social, atenent a l’existència d’una secció del blog dedicada a aquests temes: Tint Social.
Però ara estem a la vigília de la inauguració de la primera Col·lectiva. La que funciona per si sol. Si pot servir de carta de presentació, crec que la Col·lectiva Aleix Art diposa ja d’una marca pròpia que es troba en la imatge del cartell de la mostra. Dissenyat per l’estudi Pisca, mostra com una “serp” de color pistatxo que s’arrossega per sobre una xarxa. Les dissenyadores hi volien suggerir la generació de la paraula “art”. Sigui com sigui, és un disseny original i identificatiu que espero que no trigui a associar-se amb aquesta iniciativa expositiva del blog Aleix Art.
L’exposició va acompanyada d’activitats complementàries: estrenarà les activitats la Zenda, el divendres 2 d’agost, a dos quarts de vuit del vespre, amb dos balls extrets del seu espectacle ZendaDansa cap a Orient, representat al Casal el passat 7 de juliol. Ho ballarà amb grup. Però per això falta una setmana. 
Desprès de demà, el blog recuperarà la seva rutina normal, amb noves aportacions a la portada i a les seccions ordinaries com la Crònica de Centelles. Estic ultimant una nova entrega del monogràfic d’Espriu i els artistes, dedicat a un artista que descansa molts kilometres al nord. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: