COL·LECTIVA ALEIX ART, EN MARXA

D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Jaume Moroldo, Eduard Duran, David Viñolas, Fina Tuneu, Imma Parés, Josep Làzaro, 
Aleix Mataró, Zenda, Eulàlia Llopart, Laura Ramos, Sílvia Muñoz i Jordi Sarrate. Faltaven alguns artistes de la 
col·lectiva

Bon començament


Fotos: Ramon Xuriach.


Centelles. Ja està. La inauguració de l’exposició ja ha passat i ara toca disfrutar-la i ensenyar-la als visitants. Aquest matí de diumenge, per la Capella de Jesús han passat unes quaranta persones. Persones solitàries o en parella, com el tema de l’exposició. I també un grup de nanos nord-americans, de Huston, Texas. Agrada molt l’exposició. La gent troba molt maca la selecció de les peces. Es fixa força en l’obra de la Fina Tuneu que s’ha de descobrir per un mateix. En el retrat de’n Casals: es fixen amb els ulls grossos i amb el treball realista d’en Lluc. El dibuix sobre paper de seda de l’Olga també atrau: és interessant que l’artista dibuixa sobre un paper molt delicat  i no interromp l’obra si li surten arrugues i estripades. El dibuix és un treball viu. 
També obté comentaris elogiosos la pintura de l’Imma Parés. En general els visitants fan la volta al revéss de com està muntada l’exposició, seguint un ordre alfabètic. Però és indiferent. De les obres del tema comú –“viure sol, viure en parella”-, agrada molt l’obra ceràmica de la Marta Postico i el treball del seu costat: el quadrat delicat de costura de l’Eva Pujol –una peça afegida a l’exposició, fora de l’edició del catàleg-. El quadern amb una partitura preparat per David Viñolas també genera admiració i curiositat: com traslladarà la melodia de l’“Alone together” a una sola bateria? El dijous 8 d’agost ho sabrem.
En quan a la inauguració d’ahir a la tarda va anar molt bé. Hi havia molta gent i l’acte en sí va sortir bastant rodó. Va obrir el torn de paraules, el senyor alcalde

amb un discurs d’elogi pel projecte i el treball dels artistes participants. Un servidor també va dirigir unes breus paraules, explicant l’esquema de l’exposició  i agraint l’esforç de tots: especialment dels artistes, els sponsors i les col·laboracions. Hi havia diversos fotògrafs. Les imatges que pugui aconseguir les penjaré a una galeria del flickr. Ara aquí teniu una selecció de les imatges que va tirar el fotògraf col·laborador del blog Ramon Xuriach. 

A la dreta, Miquel Arisa, alcalde de Centelles. Aleix Mataró,
editor d’Aleix Art i Jordi Sarrate, degà dels artistes
representats a la mostra.

Foto Francesc Mataró
De pastes salades no en va quedar cap. El barril de cervesa Terra, en vam gastar la meitat i si tot va bé, tornarà a sortir divendres vinent, en ocasió del ball de la Zenda. La coreògrafa ,ahir va explicar que seran dues ballarines. Ella i una seva col·lega es posaran aquells vestits tan elegants i sensuals i dansaran “Flor de taronger” i l’”Oxitocina”.  En la llista de comentaris elogiosos mareix un capítol a part el catàleg, que tothom es mostra satisfet de l’aspecta i de que s’hagi pogut fer un quadern tant xulo.
Penjo aquestes línies i vaig a obrir de nou la capella, a veure que ens depara la tarda!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: