ZOOM A LA COL·LECTIVA

Laura Ramos, més introspectiva

Laura Ramos
Dibuix de l’artista centellenca que es pot veure a
la Col·lectiva
Avui comencem un repàs, artista per artista, de les obres exposades a la Col·lectiva Aleix Art 2013, que es pot veure fins el 18 d’agost a la Capella de Jesús de Centelles. Laura Ramos és de Centelles. L’any passat va sortir al blog perquè va començar a mostrar els seus dibuixos de caire infantil i també va fer un aparador amb retoladors a la primera etapa del bar de La Centraleta. Pel que m’ha anat dient, tant el dibuix de tema lliure, com l’obra feta amb el tema de “viure sol, viure en parella”, els va plantejar a cavall d’un stage d’uns mesos a Irlanda, i visites puntuals a la seva vila natal. Ella mateixa m’explicava que el dibuix “La vida et fa de coses senzilles”, l’ha acompanyat amb l’equipatge, amunt i avall. Per això presenta el plec al full. En aquest dibuix, podríem dir que Laura resumeix les coses que fa i que li agraden o desagraden de la vida, actualment. És com un manifest personal en que posa l’accent a les coses senzilles del seu temps vital: no li agraden els bassals, però li agraden els núvols. Li agrada el té, fuma, té mans per vàries coses. Els ulls són observadors. S’ha autoretratat posant retalls de collages de papers estampats, a algunes parts, seguint una idea seva que ja era present a aquells gravats calcogràfics d’estudi que va ensenyar a la Centraleta. Aquest collage d’estampats l’ha anat acompanyant en els seus diversos dissenys. 
El manifest personal, canvia a visió filosòfica a la peça del tema de l’exposició. Aquí la Laura, analitza més els tipus de relacions de les coses que tenen motiu per tenir una parella, de manera més o menys necessària o independent. L’artista fa un esquema i dibuixa i escriu les idees. Un text present a la taula de la mostra acaba d’explicar els significats.
En resum el què crec que tenim a aquí és una Laura Ramos que es mostra més interessada per mostrar el seu jo i el seu pensament. Fuig una mica dels temes dels contes i més infantils, si bé manté el mateix sentit naïf o com ninotaire de sempre, que trobem per exemple en els seus pins i mirallets. Podeu veure més coses del treball de la Laura si entreu al seu web: http://cosestushis.blogspot.com
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: