COL·LECTIVA 2014: ACTIVITATS PARAL·LELES

Danses amb Nou Estil


Aleix Art
Pili Vila, a la dreta, acompanyada per la 
seva sòcia a Nou Estil, la Marta Ribera, 
que avui feia 20 anys. Demà a partir de les  
7 ballaran a la capella de Jesús.
Centelles. Aquest divendres tindrà lloc la primera de les activitats paral·leles previstes per la Col·lectiva d’enguany. Com l’any passat, el privilegi serà per la dansa. L’interès  mutidisciplinar del blog es demostrarà amb aquesta art del moviment, que em va descobrir fa uns anys la Zenda. Enguany serà a càrrec de Pili Vila i les seves companyes de l’estudi Nou Estil. 
Amb la Pili trobem un ventall molt variat d’estils que ensenya en el seu gimnàs i que es fa palès en la moderna propaganda –potser la més treballada del nostre poble-, que cada setembre es publicïta a Centelles: hip hop, dansa clàssica, oriental. etc. Nou Estil és un dels gimnasos i estudis de dansa de més fort arrelament a Centelles. No només per la varietat de cursos i la demanda que tenen, amb una clientela d’edats transversals, sino per la seva participació en  altres esdeveniments populars de la vila. La Pili i el seu equip, igual que la Zenda, respiren per la dansa i per capturar l’espai amb el moviment del seu cos.
A les 7 de la tarda d’aquest divendres podrem veure dues ballerines movent-se rítmicament, amb vestits elegants i airosos. Música orientalitzant i ètnica. La Pili s’ha obert a explicar una  mica el transfons de la dansa, el seu sentit i filosofia, per comentar i raonar els seus passos fets d’emocions estudiades. Una mica com una petita sessió d’Écfrasis dedicada a la dansa.
La possibilitat d’oferir aquest tast de dansa demostra també l’arrelament de la dansa al nostre poble, en el si dels gimnasos presents o de les persones que aboguen per practicar aquest art. La Laura Marsal, de qui fa poc parlàvem en una entrevista al blog Crònica de Centelles, també col·labora actualment amb Nou Estil.
Altres activitats:

Les activitats paral·leles de la Col·lectiva continuaran dissabte, al matí, d’11 a 1, amb una sessió de  comentari de les obres d’art, amb la participació del públic assistent i d’alguns artistes. El dijous 7  hi haurà la presentació de la col·lecció de joieria Meisou, preparada pel taller Recién Llovido,en exclusiva per a aquesta exposició. Divendres hi ha el taller de cuina del Rebost de la Montse, pel qual convindria fer una inscripció prèvia (5€).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: