COL·LECTIVA 2014: ACTIVITATS PARAL·LELES

Joies per deixar-se anar


Totes les fotos: Aleix Art

Centelles. Avui ha estat el dia de la presentació de la col·lecció de joieria de Sílvia Valenciano, responsable del taller Recién Llovido. No ho deixo per dissabte, perquè s’acumularan els raports de les activitats de la Col·lectiva i cada una té la seva importància.
Les  joies, millor posades: collarets, anells, arracades. La Sílvia ha convençut a dues amigues seves perquè fessin de models i  es posessin les seves peces i les ensenyessin al públic. Hi ha bàsicament tres colors, fruit de la combinació de diferents esmalts i metalls. La col·lecció Meisou és fruit de  la praxis recent de Valenciano en el món de la ceràmica. La col·lecció és fruit d’això i també  de la peça que l’artista va preparar per l’exposició “Obrim els ulls”, del juny passat, un esplèndid arbre fet de fulles de ceràmica, individualitzades. Les fulles sortien de motllos de guix, que al seu torn eren negatius de fulles reals.

De les fulles al fang

La col·lecció de joieria que s’ha presentat avui és relaciona també amb aquests motllos. Però aquí la Sílvia hi ha cercat la utilitat “portable”. Una utilitat que en aquestes peces estava una mica minimitzada per deixar espai a la creativitat sense fronteres. Són com esbossos fets volum. 
La idea és que  després d’aquestes peces més “expressives”, se’n farà la versió més lleugera i assequible. Per tant el què tenim a l’exposició i que avui s’ha presentat i incorporat són prototips exclusius. Referents de noves joies, que la Sílvia vol seriar en petites quantitats i que permetrà incorporar altres metalls més nobles, com la plata.
Dades  d’aquesta gènesis creativa, veure, tocar, els prototips i també algunes versions més portable; així com preguntar i demanar, ha estat el menú de la presentació d’avui que ha aplegat unes dotze persones. Les activitats paral·leles, la tònica, és animar a una desena de persones. La d’avui de moment és la que ha anat millor en quan a assistència i també ha generat bons feedbacks. La Sílvia ja s’apunta a una altra presentació l’any vinent.  Veurem demà divendres, amb la Montse Uràn si es compleixen unes expectatives similars.   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: