COL·LECTIVA 2014: ACTIVITATS PARAL·LELES

Tasts amb futur

Fotos: Aleix Art

Montse Uràn del Rebost de la Montse, comparteix  receptes i consells culinaris 
en un taller amb quinze assistents,  en el context de la Col·lectiva Aleix Art’14. 
La mostra encara es podrà veure fins el 17 d’agost
Foto: Aleix Art/Rosa Montañà
Centelles. Dansa,  joieria, cuina. Les activitats paral·leles aboquen la Col·lectiva, cada cop més a un caire interdisciplinar. Mirar, dialogar i fer palpable que la creativitat esta viva i que l’obra acabada pot tenir un llarg recorregut.
Ahir va ser el torn dels tasts gastronòmics del Rebost de la Montse. Montse Uràn va  fer un pas endavant en els seus tallers. Mig provats els cursets en petit comitè, als fugons de casa seva, la Montse ahir va exposar-se davant  15 curiosos. I no és el mateix escriure en un blog d’abast insospitat, que dirigir-se directament a una gent present i atenta . Però l’assistència  va ser activa, receptiva i agraïda. Una dels participants ens va ressaltar, positivament, que el fet de reunir-se persones tant diverses, de diferents  edats, per compartir, li produïa bones vibracions i li feia reviure la costum, tant catalana, de reunir-se al voltant de la taula. En el nostre cas, demostrant que gastro-nomia i la costum tenen un bon futur en el nostre país. 

Vam estar al voltant de la taula, però no pas ben bé entaulats. Fins  a les postres, al cap d’una hora llarga, no vam posar les cadires per descansar les cames. La Montse Uràn demanava atenció per desglossar els secrets de les seves receptes i sobretot els contrastos de sabors i textures que són els colors i pinzellades. Algú després em va dir  que era una cuina d’elaboració assequible. Vol estona i paciència, però és una cuina oberta, sense grans secrets i que si es segueixen les instruccions, es tenen manetes i  gust, es pot aconseguir fer a casa.
Capella de gustos
El tast va seguir l’esquema d’un  menú: entrants, primers, segons i postres. Brioix d’ànec, puré de porro amb cruixent de pernil, eriçó de bacallà, croqueta de sípia bruta, culant de patata amb botifarra i graixons, mousse de xocolata, etc. A la matèria prima del plat, la Montse ens hi feia afegir un contrast en forma de salsa, oli o trossets d’aliments més  cruixents. La professora ens feia olorar els recipients per endevinar els condiments, a vegades inusuals. A la capella han quedat algunes receptes del curs i segur que, si no avui, aviat, les podreu consultar al blog del Rebost de la Montse.
La base sòlida del tast va anar acompanyada de vins blanc i negre, de cellers catalans i també  de ratafia centellenca. En  resum vam gaudir d’una  estona culinària molt entretinguda i que sospito haurà generat bons feedbacks entre els assistents i a la mateixa Montse que pot veure reforçada i incrementada la seva passió, en forma, per exemple, de nous cursos i –segur-, receptes més entusiastes al seu blog.
Les activitats paral·leles arriben avui dissabte a la seva conclusió amb una jornada de debat i comentari entorn a les obres de l’Ignasi Arañó, que formen part de la Col·lectiva. 
Una sessió d’écfrasis, d’especulació, observació a la que s’han  convidat persones properes a l’artista homenatjat i també altres experts i amants de la pintura. Després fins el  dia 17, podreu acabar de gaudir de la Col·lectiva amb tranquil·litat i coneixent noves presències com la resta de la col·lecció Meisou de Sílvia Valencian i les receptes de la  Montse. 
Foto: Aleix Art/ Ramon Xuriach
Nou skecthcrawl al MIAU de Caldes
La proposta d’Aleix Art, d’un segon sketchcrawl 
a Caldes de Montbui, en motiu de la Mostra 
d’Art Urbà –MIAU-, ha estat seleccionada de nou.
En aquesta reedició del recorregut de dibuix urbà, 
s’accentuarà l’atenció a les activitats pròpies 
de la trobada d’artistes que  fan intervencions 
als carrers, safareigs o horts de la vila termal: 
performance, instal·lacions, dansa, etc. L’edició
d’enguany del MIAU serà el 20 de setembre
Divendres, dia 15, Mare de Déu d’Agost,, obrirem com si fos un diumenge, al mati i a la tarda.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: