COL·LECTIVA ALEIX ART 2016

Redibuixem el món animal
El Celler de la NuNu exposa els setze dibuixos sortits del Joc del Rinoceront, que són part del
material de base per preparar la Col·lectiva Aleix Art 2016, dedicada al Regne Animal. 
Enguany la mostra d’artistes del blog es farà al Marçó vell.

Aleix Art
Logo i colors de la quarta Col·lectiva, que preparat
amb un programa de disseny gràfic, es correspon amb el
to invertit respecte el pistatxo, color del blog i de la
col·lectiva anterior. D’aquesta manera es manté una relació
no evident.
Centelles.  Ja estem preparant la quarta exposició col·lectiva del blog Aleix Art. Una vintena d’artistes participaran en aquesta proposta que tindrà lloc a Centelles, del 23 de juliol al 15 d’agost de 2016: ara sí, ja sabem que serà al Centre d’art El Marçó Vell. En substitució del lloc, previst inicialment, de la Capella de Jesús, que Centelles, ha perdut com a temple cultural.
Drets dels animal
Seguint una temàtica derivada de la de l’any passat, aquest estiu ens dedicarem a explorar el Regne Animal.
L’any passat vam tractar, en general l’Ecologia Humana. Mirant d’implicar artistes i bases socials, aprofitant un taller proposat durant la passada Marató de la  Sang, vam fer jugar als nens (però realment era per a tothom), a dibuixar animals a partir de descripcions de text.
El joc, era un exercici d’interpretació de les paraules i volia repetir la traducció en línia gràfica que, fa cinc-cents anys va fer Albert Dürer per descriure un rinoceront. Mamífer que ell, ni cap europeu de l’època havia vist de primera mà i sols es coneixien a través de descripcions. Cap europeu excepte el rei de Portugal que en tenia un i el va voler regalar al Papa  de Roma, però quan l’animal viatjava amb vaixell , es va enfonsar.
El joc que vam proposar volia fer treballar les neurones per entendre les formes i parts del cos i característiques de la pell o el pel, el color, etc. Dibuixar, per exemple, un gos o un peix, pot semblar fàcil si pensem amb una forma genèrica. Però si volem forçar a representar una espècia concreta, amb unes especificitats la cosa es complica. I d’altra banda, la manera de dibuixar un animal amb unes proporcions o explicant gràficament la connexió entre el cos i les extremitats, té la seva complicació.
El joc va fer sortir cinc animals. La informació s’anava donant de mica en mica, sense dir d’entrada quin animal era o inclús l’espècia: vam fer dibuixar un fraret, un escurçó, una granota, un gos Fox-Therrier i un peix pallasso. Més enllà de poder reconèixer els animals, interessa que  amb enginy, solucionessin conceptes més difícils, com representar a partir d’una forma geomètrica bàsica o indiquessin que l’animal és llest. Igual com Dürer explica el cos reforçat del rinoceront., com si portés armadura. La descripció potser és fantasiosa, però com a concepte, serveix..Tots aquests dibuixos es poden  mirar a l’exposició del Celler de la  NuNu (C/ Socos, 8). I és un material que alguns artistes de la Col·lectiva estan tenint en compte per fer les seves aportacions en el  tema. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: