Ciment i art

Núria Guinovart exposa noves pintures amb ciment i escultures ceràmiques a la galeria Antoni Pinyol de Reus.

Reus/Centelles. Aquesta setmana he estat de viatge per feina pel sud del país. Fins a La Sènia i anar pujant. Ahir dijous vaig poder aprofitar les visites, per expandir la passió de veure i escriure sobre art, en dues ocasions, a Reus i a Tarragona. Avui parlarem de la proposta de la primera poblaci´´o.

Sabia que la Núria Guinovart feia una exposició a la galeria reusenca Antoni Pinyol, situada al carrer del Vidre, núm. 11, entre la plaça del Mercadal i el Raval de Santa Anna. A mi em venia de pas, però era matí i durant la setmana, la galeria obra a les tardes. Els matins, només els dissabtes. No pintava gaire bé, però va resultar que l’exposició es podia espiar a través d’uns finestrals grans, i a més la sala dóna a dos carrers. Ja sé que no és manera de veure les exposicions però va servir per fer-me’n un idea. Es podien veure un vintena de peces.

Pintura “Equilibris II” de Núria Guinovart – Foto cedida per la galeria

La Núria Guinovart és l’artista del ciment. Pinta amb ciment i a vegades fa incisions amb quitrà. Havia vist obra seva ja fa anys. Per exemple el 2018, a la Parés i en una altra ocasió, a un centre cívic del carrer Ganduxer. Hi ha varis articles al blog parlant de la seva obra. Guinovart exposa a Reus obra recent. Hi ha grans formats i obra més petita. Ja fa temps que ha deixat endarrere les etapes més monocromàtiques i ara hi entra color, que omple grans cossos, com roques, que semblen xocar. I al mateix temps cerquen un equilibri. Ara veig que la pintura tè un aire com còsmic, com d’asteroides trobant-se. El color és de tons pàl·lids i d’un gamma continguda, negres inclosos. Pinta per tant, a sobre del ciment, amb acrílic.

No puc parlar de les textures, perquè no m’hi vaig acostar tant. Però recordo que era interessant veure com jugava amb el ciment, com quan pel carrer la matèria de les parets adopta qualitats plàstiques. Textures i cromatismes de grisos.

A més a més de les pintures, Guinovart també exposa varies escultures ceràmiques. Son com  petites muntanyes de fang, esmaltades, amb diferents tons i aplicant-lo de diferents maneres, per aconseguir resultats que semblen fruit de la natura.

El galerista Antoni Pinyol ha passat imatges i també un breu text de la Núria que resumeix l’exposició, titulada “Relació i equilibri: romandre en un estat d’equilibri ha estat una constant al llarg del temps.  Partint de la juxtaposició d’experiències, impressions i sensacions he desenvolupat un espai propi, equivalent poètic a les experiències de la realitat.  Masses cantelludes i mal formades és situa’n als espais creant estranys equilibris (Núria Guinovart). L’exposició, inaugurada a mitjans de setembre, es podrà veure fins el 19 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: