EXPOSICIONS D’ART

Antològica de Alvargonzalez al Santa Mònica
Juan Eduardo Cirlot protagonitza una altra mostra al CASM
Centelles. Chema Alvargonzalez i Juan Edurardo Cirlot són els dos protagonistes de sendes exposicions que s’han inaugurat al Centre d’art Santa Mònica. Fins el 29 de gener es podrà veure l’exposició “Mehr licht” (Més llum), antològica dedicada a Alvargonzalez, mort fa dos anys a Berlin. Reuneix fotografia, escultura, vídeo, instal·lacions i papers que documenten el seu treball. En l’obra de Alvargonzalez té molt pes la llum i la paraula. D’aquí el títol inspirat en l’exclamació de Goethe en el seu llit de mort: “Mehr licht!”.
Alvargonzalez forma part de la generació d’artistes interessats en l’ús de les noves tecnologies, on també trobem artistes com Jordi Colomer, Eulàlia Valldossera o Antoni Abad.
Crític total
L’altra exposició es pot veure a l’espai Arxiu del Santa Mónica. És una espècia de ganibet de col·leccionista dedicat als objectes i a l’obra de Juan Eduardo Cirlot. Assagista, poeta i crític d’art, és una figura central de la cultura espanyola del segle XX. Autor de llibres com “Diccionario de ismos” del 1949. La mostra reuneix objectes tant dispars, de la seva col·lecció, com l’espasa gòtica del segle XV, del Conestable de Portugal, un autòmat del parc del Tibidabo, fotografies d’Egipte i de Joan Colom del Barri Xino de Barcelona. També es reuneix obra de Joan Ponç, Tàpies, Tharrats, Cuixart… els membres de Dau al Set. Igualment trobem documents i llibres del propi Cirlot. Hi ha àmbits dedicats al cinema i a la música. Aquesta exposició es podrà veure fins el 15 de gener.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: