EXPOSICIÓ D’ART

Tàpies a Granollers (1977)
Centelles. El novembre de 1977 s’inaugurava al Museu de Granollers una exposició dedicada a Miró, Tàpies i Brossa. Tàpies va estar al museu i va proposar fer una gran escultura, una gran A de les seves. L’obra es va fer al museu, amb la presència del propi Tàpies i la col·laboració dels artistes Jordi Benito, Vicenç Viaplana i Joan Ventura. Avui aquesta A és una de les obres més emblemàtiques del museu de Granollers, que la conserva. Durant els treballs de creació de l’obra també hi van estar els Comas Fotògraf que van documentar tot el procés. Trenta-quatre anys desprès el museu organitza una exposició de record d’aquesta efemèride amb aquest material gràfic i l’escultura A. L’exposició s’inaugura aquest dijous.
Tàpies ha estat un dels artistes més importants de l’art català contemporani. Al 1977 ja tenia gran part del pes que té avui. En aquell aleshores la presència de l’artista i la mostra d’obra de Miró i Brossa s’inscrivia en la voluntat del Museu de Granollers de situar-se als primers plans de l’òrbita cultural del país. I ho feia vinculant-se de ple, en el que aleshores eren els màxims exponents vius de l’art modern, amb representants de l’avantguarda i l’art contemporani. Miró va morir el 1983. El 1977, el Museu de Granollers feia poc més d’un any que havia inaugurat la nova seu amb una exposició de peces d’Empúries, una altra picada d’ullet a les arrels de la cultura catalana. L’entrada a l’exposició és gratuïta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: