EMPRESES D’ART

La galeria nòmada
Centelles. Fa pocs dies, vaig rebre la notícia de que la galeria de Paqui Delgado, de Sant Sadurní d’Anoia, tancava. I al mateix temps rebo l’anunci de que es presenta un nou projecte galerístic en societat: CIS Art Lodgers. Delgado tanca “perquè no pot més”. La crisi. Però aquesta crisi té esquerdes d’esperança: l’altra carta la signen la Carmina Gaudes i la Sílvia González, una biòloga i una enginyera que els agrada molt l’art, han fet un màster de gestió i analisis d’art contemporani i han ajuntat esforços per crear CIS Art Lodgers.   
La seva idea és pionera a l’estat: no tenen local i pensen limitar-se a promocionar un màxim de sis artistes. Cerquen l’espai d’exposició d’acord amb les característiques de l’obra. Això vol dir que lloguen o cerquen la cessió d’espais a mida. Han començat amb una exposició a Barcelona, però el seu pla és també anar a exposar a l’estranger. Segons Gaudes “iniciatives com aquestes se n’han fet entre artistes que busquen espais d’exposició, però com a concepte de galeria no existeix a l’estat”. 
3 de 6
Actualment tenen en cartera a l’Anna Taratiel, amb qui han inaugurat la primera exposició, l’Elisabet Salat  i la parella d’artistes suecs Bigert & Bergström, que segons Gaudes són els més consolidats que tenen. La galerista ens explica que cerquen artistes que “L’obra i el propi artista ens provoqui una reacció visceral,  i el nostre interès per la seva obra el puguem comunicar a d’altres”.  La seva idea de promoció, ens explica Gaudes que inclou cerca “d’exposicions, projectes, projecció internacional”.
Actualment exposen -fins divendres-, l’obra de Taratiel a les Corts de Barcelona, al carrer Morales, on hi havia l’antiga colònia Castells. “Fugim del cub blanc”, ens diu Gaudes. El local havia estat un estudi d’assaig de dansa contemporània.. Taratiel treballa sobre tela i ha creat una instal·lació per intervenir a l’espai. A CIS Art Lodgers els hi interessa molt la relació de l’artista amb l’espai i és aquest el criteri que segueixen per treballar i introduir artistes a la seva cartera.
Gaudes ens explica que col·laboren amb una immobiliària que els ajuda a trobar llocs. Els de la immobiliària es serveixen de que l’espai llogat per la galeria és visitat, per promocionar-lo entre possibles compradors. La primera experiència al local de les Corts ha estat bona. Gaudes ens explica que “vam tenir unes 150 persones el dia de la inauguració, han anat passant visitants i hem venut tres obres”. Diu que no han venut tot el què voldrien, però es mostra satisfeta del resultat. El local està en tràmit de lloguer per un client nou. La propera exposició, a mitjans de mes de març, serà la de l’Elisabet Salat. Primer l’artista ha de treballar i trobar el fil de la seva obra. Un cop estigui més definit cercaran l’espai. Us mantindré informats. De moment podeu consultar el link: www.cisartlodgers.com

Tornant al principi: en una carta d’última hora, Paqui Delgado confirma que tanca la galeria, però que continuarà tenint un despatx obert per dedicar-se a la difusió i gestió d’artistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: