EXPOSICIÓ DE CARTELLS

Cartells de Hockney a Eude
Centelles. El pròxim 21 de gener s’inaugura a la Royal Academy de Londres una exposició dedicada a David Hockney, un dels artistes més importants de l’art modern. Paral·lelament la galeria Eude de Barcelona ha muntat una altra mostra de Hockney, però en aquest cas centrada en els cartells que l’artista va fer per diferents actes: exposicions pròpies, pel ballet “Parade” d’Eric Satie interpretat a laMetropolitan Opera House de Nova York el 1981, etc. També hi ha cartells supervisats per l’artista que anuncien mostres seves.
Hockney (Bradford, York, 1937) practica la pintura, el gravat, el dibuix, la fotografia. Quan en la pintura internacional dominava l’expressionisme abstracte ell va decidir que havia de trobar el seu estil personal i veritable, i es va posar a investigar. I d’aquí va sortir un discurs figuratiu, pel qual ha estat considerat integrant de la “nova figuració”. En un viatge a Amèrica es va sentir fascinat per la cultura de la costa californiana i aquest ambient es van traduir en obres. En aquest sentit, dintre d’això s’entenen els seus gravats i obres dedicats a piscines. La galeria Eude ja va dedicar-li una exposició a Hockney el 1976 i ha format part d’alguna col·lectiva de gravat. L’actual exposició s’inaugura aquest dijous i es podrà veure fins el 29 de març. La galeria està a Barcelona, al carrer Consell de Cent, 278.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: