EXPOSICIÓ DE LITOGRAFIA

Antoni P. Vidal crea litografies dels ponts de Lleida
Centelles. Antoni P. Vidal és un dels artistes que exposarà, a partir del 28 de gener, a la Capella de Jesús de Centelles, a la mostra “Les danses de la mort”. De fet és l’artista que ens va introduir a la técnica del lito-offset, en el curs del març del 2011. Des d’ahir té una altra exposició a Lleida, on exposa una sèrie recent de litografies, la tècnica que tant domina, dedicades a ponts de la capital del Segre, que travessen aquest riu: ponts antics, ponts de tren, ponts d’autopistes… Segons ens explica “quan em van proposar fer l’exposició vaig pensar que estaria bé parlar de la zona nova on s’ubica la sala, que és d’urbanització recent”. Les cartel·les s’acompanyen de les dates constructives dels ponts, que ens informen, per exemple, de ponts antics d’època romana, que han estat reconstruïts posteriorment. De fet la mostra de litografies s’inscriu en un marc acadèmic, a l’Espai Transfrontarer de la Universitat de Lleida, fet que segurament ha motivat completar la part artística, amb dades històriques.
En quan a la part artística observem litografies que parteixen de fotografies molt treballades i manipulades, de tal manera que semblen dibuixos de tinta, de traç segur, de perfil clarament arquitectònic. Les imatges estan tirades amb dos o tres colors, en cada obra, sempre d’una mateixa gamma, fet que incrementa la visió personal del tema: taronges, vermellosos, blaus, etc. L’expoisició es pot veure al Campus de Cappont, que està al carrer Jaume II, 73, Lleida. Hi esterà fins el dia 17 de febrer.

One thought on “EXPOSICIÓ DE LITOGRAFIA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: