DIBUIX URBÀ

Freekhand: Crònica en dibuixos

Centelles. Darrera del pseudònim Freekhand si amaga Miguel Herranz, un dels professors del curs de Sant Lluc “Dibuixant la ciutat”. Sembla una costum entre els dibuixants urbans editar o autoeditar-se llibres del seus quaderns: ho hem vist amb Mònica Bracons, i en la mesura del possible veurem altres exemples dels gurus dels “urban sketches” –Swasky, l’altre professor també n’ha publicat un de dibuixos de Sants-. Freekhand també ha fet el mateix. Ha agafat una selecció dels dibuixos realitzats entre el 2009 i l’estiu del 2011 i s’ha auto-editat un llibre, a través de l’editorial barcelonina The Private Space. Els esbossos escanejats ens traslladen al pas de Herranz per Bolonia i altres viles italianes, Barcelona, Londres o Vic. Ens fa visitar el seu pis, la gent de l’autobús, cementiris, places, carrers, etc. De fet vist en conjunt és com un relat des de la marxa de Freekhand d’Itàlia i el seu establiment a la Ciutat Comtal.

Freekhand treballa amb caixetes de pastilles d’aquarel·les, que ell mateix s’organitza per colors en capsetes aprofitades. Fa les línies amb ploma o també amb bolígraf, perquè a les classes ens deia que si era un bolí ben barat es podia graduar la intensitat de la línia, com si fos un llapis. El llibre s’acompanya d’anotacions, molt característiques dels urban sketchers, però amb la cal·ligrafia particular de l’autor.  El llibre es pot aconseguir a través del blog: http://freekhand.blogspot.com/. El llibre es titula “Here and There”. Freekhand també ha editat un altre llibret molt petit amb cares de persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: