GRUP DE RECERCA

Col·laboració amb Emac Romànic i Gòtic
Centelles. El claustre de Cuixà és a Nova York. A Boston s’hi conserven pintures murals romàniques de l’esglèsia de Mur, retaules gòtics. A París i a Roma hi ha les dues grans bíblies romàniques catalanes… L’art romànic i gòtic català compte amb diversos béns mobles, i també d’immobles, escampats pel món fruit de vendes o espolis. Aquestes obres, sovint significatives, també formen part de la història de l’art del nostre país i el seu entorn. Per això al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona es va crear l’Emac – Romànic i gòtic, un grup de recerca dedicat a catalogar totes aquestes obres que han marxat, centrat en l’art medieval.
La catedràtica Rosa Alcoy és la directora d’aquest projecte i darrerament vam entrar en contacte. El grup ara prepara la renovació del projecte i això i altres qüestions van donar peu a proposar que formés part del grup, com a col·laborador, amb la voluntat que a través d’aquest blog i de la difusió a altres mitjans, es divulgessin les activitats de l’Emac.
Formen part del grup els professors d’Història de l’art a la UB, Pere Beseran i Gaspar Coll, Licia Buttà de la Rovira i Virgili; la conservadora de romànic del MNAC Montserrat Pagès; Albert Sierra, de Patrimoni cultural de la Generalitat i Guadaira Macias, documentalista de l’àrea de gòtic del MNAC. A més becaris i col·laboradors que tiren endavant projectes d’investigació o col·laboren en la confecció del catàleg d’obres escapades.
Les meves activitats com a “premsa” de l’Emac començaran aviat: el proper maig hi ha el simposi internacional “Art fugitiu”, que reunirà especialistes sobre el tema fundacional de l’Emac, a l’aula magna de la Facultat d’Història i Geografia de la UB. Hi ha una pàgina web on s’anirà detallant el programa i totes les informacions: http://artfugitiuwordpress.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: