EXTRA

Matí a Barna
Centelles. Aquest matí he baixat a Barcelona per anar a veure dues exposicions: la del quadern a Sant Lluc i l’exposició de les col·leccions a la Godia. Però el dia s’ha allargat i he pogut arribar-me fins a la Francesc Mestre. Després, tot a peu, he anat fins a l’Espai Volart, després cap a la plaça del Pi a veure si trobava la Rosa Vives i finalment a la galeria Trama i a l’Artur Ramon. Les dues propostes que m’han agradat més han estat les de l’Espai Volart i la de l’Artur Ramon. Al primer espai hi ha una mostra de Cisquella i de Romà Vallès. M’ha interessat sobretot el primer, amb el seu tractament tant matéric de les superfícies. Si pinta una paret amb una finestra, reprodueix les fustes de la finestra, el granolat de la paret, les ombres, els rovells de les reixes… és un concepte molt especial de realisme. A l’Artur Ramon hi havia obra de Leticia Feduchi : presenta una série nova de natures mortes pintades en una masia, amb llum natural. Ës pintura amb molts objectes i diferent al seu tipus habitual de pintura on deixava espais en blanc. És més completa aquesta pintura. A la sala interior hi ha una sèrie de manderines pintades segons el seu estil antic. Les dues sèries m’han agradat molt. A la sala hi havia en Pere Tàpia, que ha dit que li agraden molt els bodegons.
Però el motiu real de la visita a la ciutat era visitar el Cercle Artístic de Sant Lluc, on d’alguna manera hi ha la primera col·lectiva que faig a Barcelona. Es tracta d’una petita mostra amb els quaderns de dibuix del curs “Dibuixant la ciutat”, que vaig fer el curs passat. Hi ha tot l’àlbum amb el centenar d’esbossos. En Víctor Martínez, Swasky, ha estat qui ha muntat l’exposició. També hi ha el seu quadern, dos del Miguel Herranz, el del Isaac Dueñas, en Josep Maria Portet… crec que hi ha el de la Trini i el d’algun altre alumne. Estan exposats a la paret, aixecats i aguantats per sota per cargols i protegits per vidres. Al costat del panell expositiu també hi ha una televisió amb una sèrie de vídeos que ha fet el Víctor ensenyant cada un dels quaderns.  Per veure el vídeo aneu a:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: