EXPOSICIÓ DE GRAVAT

Eva Pujol, col·lectiva a Salamanca
Centelles. Fa uns quatre anys l’Eva Pujol es va iniciar al gravat al taller de la Casa Masferrer de Vic, amb la Fina Tuneu com a mestre. Es va llençar amb molta curiositat a les diferents tècniques i ha arribat a apuntar-se a cursos impartits a les Espanyes per aprofundir en algun dels mitjans. El cas més recent va ser un curs de fotogravat i tècniques tradicionals a Encina de San Silvestre, un poble a quaranta quilometres de Salamanca. Allà hi ha les instal·lacions de aLfaRa StuDio, un taller de creació, pedagogia i intercanvi d’art que dirigeix Dulce Pérez. El juliol de 2011 l’Eva se’n va anar cap allà a seguir les classes que va impartir Paco Aguilar, un mestre gravador. Eva va ser sel·leccionada entre cinquanta sol·licituds i va compartir el taller amb 17 artistes més. Noms com Boris Lugovskoy, May Hermann, Natalia Marin, Carmen Guerrero. Entre la llista em crida l’atenció un tal Francisco Ruiz que suspitem podria ser l’artista que ha exposat algun cop a Santa Mònica o al Museu d’art de Sabadell i que fa dibuixos de fons negre, com en tintes planes, carregats de figures que transmeten algun missatge general. Ho justifico per l’explicació que he llegit en el text de la mostra “… rebuscar el mensaje de los personajes de Francisco Ruiz”. I quina mostra?
Resulta que aquests disset artistes i, és clar, l’Eva Pujol, ara comparteixen una exposició a la sala La Salina, de Salamanca. Fins el 26 d’aquest mes es poden veure les obres que van fer en fotogravat, que és una técnica en la que s’utilitza una planxa que s’insol·la en un foco de llum. No tinc imatge de l’obra de l’Eva, però es movia bastant en l’òrbita d’una abstracció geomètrica, si és que no ha introduït les aranyes i criatures que poblen els seus llibres d’artista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: