ESPECIAL MNAC

Joan Colom dóna totes les seves fotografies al MNAC

                        Foto: Joan Colom / MNAC
Un dels barris de Barcelona, el 1961
Centelles. Avui mateix en roda de premsa, el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el president del Patronat del MNAC, Miquel Roca i el director del museu Pepe Serra han oficialitzat l’ingrés de la totalitat de l’obra fotogràfica de Joan Colom. Exactament 9000 còpies en paper, els negatius, una pel·lícula de 8mm i tota la documentació.
Colom es considerat avui com un dels grans renovadors de la fotografia          de postguerra, al costat de noms com Català-Roca, Miserachs, Maspons, Forcano, Colita, etc. Les imatges que ingressen al museu estan realitzades entre dues etapes: els anys 1958-1961 i des del 1990 fins l’actualitat.
En els anys seixanta Colom s’endinsava furtivament amb la seva càmera pels carrers del “Barri Xino”, per retratar la seva gent, negocis i vidilla. També va recòrrer el Somorrostro, el Born. A l’etapa del “Barri Xino” pertany també el film de 8 mm. Aquesta primera época de fotògraf és la que l’hi ha fet un nom entre els fotògrafs catalans històrics. El MNAC també ha aconseguit les imatges realitzades des dels anys 90 fins l’actualitat. Colom va nèixer a Barcelona, el 1921. Per tant ara té 91 anys. A veure si encara és a temps i entre tots podem veure una nova exposició al MNAC amb una selecció de les imatges donades. Moltes gràcies Joan!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: