EXPOSICIÓ INDIVIDUAL

Quim Domene estrena pintures a l’exposició de Vic

Foto: Fina Tuneu
Domene juga amb una sèrie d’elements que es van retrobant tant als
dibuixos com a les pintures, com el xiprer.
Fina Tuneu

Domene el  dia de la inauguració
Centelles. A El Carme Vic Galeria d’art han inaugurat una exposició amb obra recent de Quim Domene, artista amb taller a La Canya, que ja ha visitat en altres ocasions l’espai vigatà. La mostra inclou obra que Domene ha presentat ja a altres espais, com a Fortià, en que l’artista ens recalca el seu retorn al dibuix. Domene ens explica que va començar la carrera artística dibuixant i gravant i que ara, després de passar per altres disciplines –com la pintura o l’escultura pública- hi ha retornat. Però la galeria vigatana volia cosa nova, també, i l’artista  ha fet un conjunt de cinc pintures de format mitjà. Tant la pintura com els dibuixos comparteixen una sèrie de trets: estampació, presència de tècniques diverses i equilibri compositiu. M’explico: en els dibuixos, Domene dibuixa –amb llapis, molt polit-, retalla, estampa, enganxa i reparteix les actuacions de manera que regna un equilibri i harmonia visual agradable. L’artista ens explica que en els dibuixos treballa de cap. Comença sense un esquema previ i va construint la composició de forma ordenada. Treballa molt amb el mateix paper, fent petits relleus geomètrics. Pel que es pot veure, els seus temes parlen d’idees i conceptes. La música, la poesia, un pintor, etc. La seva obra es construeix per sèries temàtiques. En les pintures també trobem l’amalgama de tècniques. Però a aquí hi trobem regalims i la força dels colors. En les noves pintures hi domina el to lila, nota que dóna a les peces un aire molt modern. També hi ha estampació -serigrafia o pintura amb plantilles- i la típica construcció ordenada de l’artista, que amb la seva netedat comunica pau, serenitat i transmet energia positiva. Efectivament estem davant una proposta expositiva de bon veure,  molt interessant pels recursos plàstics i gràfics. Una aposta decidida pels artistes actius en el nostre país i que tenen coses a dir, malgrat la profunda crisi. La galeria  troba a la Rambla Devallades, 21 de Vic.

One thought on “EXPOSICIÓ INDIVIDUAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: