Ausart acull 
als “deixebles” de Carles Vergés


Foto: A.M.
Alguns quadres de l’exposició del Taller 13 a Ausart
Centelles. Per mi resulta tota una novetat que un grup d’alumnes d’art, celebri una exposició de final de curs, no en una sala pública o un bar, sino a una galeria. Els artistes són els que s’amaguen darrera el nom Taller13. Amb altres termes els homes i dones que van a pintar al taller de Carles Vergès, a Santa Eugènia. Podria ser també una exposició amb gravadors, però en aquest cas es presenten dibuixos i pintures. La galeria que ha acceptat aquesta proposta és Ausart. L’exposició acaba, per Sant Pere i Pau, això és el proper 29 de juny. 
Formen l’exposició: Xita Cuberta, en Leri, la Marta Calvo, la Núria Coll, la Carme Casanovas, en Santi Giménez, la Provi Daufi, en Marc Carol, la Rosa Bayot, en Lluís Vergés, la Mireia Rubio, l’Edda Perdichizzi i la Laura Sanglas. Alguns ja els coneixem, com en Leri o la Marta. Aquesta darrera continua amb la consolidació del seu domini del dibuix i d’uns temes propis: música i model. S’ha de dir que en la majoria es nota bastant l’ombra de l’estil de dibuix del mestre, i també per la tria d’un temes on predomina el nu. Però cadascú també comença a assimilar-ho: la Xita Cuberta, per exemple, fa cames  i peus i aconsegueix representar molt bé les llums i les ombres, així com el dibuix del drapejat del vestit.
Són obres d’anàlisis de les formes, els volums, les llums, la composició. No hi ha més missatge que el de l’art per l’art i l’estudi del mitjà. 
Una de les que segueix un tema personal de llarga volada és la Laura Sanglas que representa els seus ninots de Playmobil. Amb color i primant la lectura geomètrica dels volums. Carme Casanovas fa paisatges dels entorns osonencs amb pastel. Una tècnica poc habitual i en que s’hi troba bé. En l’obra que presenta a Ausart destaca , per exemple, el cel amb contrast de llum i núvols. En Leri, com ja va fer a l’Occità fa poc, presenta una paisatge nevat. Un exercici que bé es pot entendre com un desig de l’artista de copsar la variebalitat del blanc i “embrutar-lo” sense espatllar l’obra. 
En general ens trobem amb una exposició maca, feta per persones que disfruten amb el que fan i ho saben transmetre. Ausart és al carrer Sant Miquel dels Sants, 4, Vic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: