DIBUIX URBÀ

El simposi ja dibuixa Barcelona

Lapin
Un dels primers dibuixos publicats al web del simposi, en les hores previes
als tallers. Els dibuixants urbans vinguts d’arreu es van ajuntant i 
coneixent o retrobant.
Centelles. La web oficial del simposi de dibuix urbà ja comença a tenir els primers apunts del Lapin penjats. Lapin, el dibuixant francès afincat a la Ciutat Comtal serà el periodista gràfic que prendrà nota d’aquesta quarta trobada de dibuixants urbans de tot el món, que es fa i s’ha organitzat a Barcelona. Entre avui dijous 11 i el dissabte 13 es celebraran el gruix d’activitats. El simposi agrupa una sèrie de tallers i sessions teòrica-pràctiques impartides per mestres del dibuix urbà. Per participar d’aquests tallers s’ha d’estar registrat i haver abonat una matricula. Els nostres amics dibuixants urbans han preparat una vintena de tallers, això són sessions que seran conduïdes per vint profes diferents, que desenvoluparan qüestions de tècnica, de perspectiva, color, llums, ombres, l’energia de la ciutat. Ingredients i receptes per fer dibuix urbà. Cada taller, de la vintena preparada, comptarà amb la participació màxima de disset alumnes. Es podran fer varis tallers segons les necessitats de cadascú. L’organització del USK ha previst inclús un itinerari pels tallers en funció dels interessos de cadascú: voleu treballar la perspectiva: feu aquests grup de tallers. Voleu aprendre a aplicar l’aquarel·la, feu aquests altres. 
Al blog Aleix Art 
tenim una 
que podeu conèixer clicant
anant a la finestreta
adequada de la 
columna de la dreta

En la nòmina de professors trobem noms tant coneguts com el de Sagar Fornies o la sevillana Inma Serrano. També Verònica Lawlor o –un nom que em sona del curs de dibuix urbà de l’any passat-: Marina Grechanik. Al web informen bé sobre el tema de cada taller. I també la seva ubicació: Barcelona ofereix molts escenaris i atractius. Varis tallers ensenyaran recursos per agafar l’energia i l’ànima del lloc. 
El programa del Simposi inclou sessions de dibuix urbà, fora de la programació oficial. Són les sessions off-simposium, que es faran a llocs emblemàtics de Barcelona, com el Park Güell. 
Els primers dibuixos de la mà de Lapin ens parlen de les primeres trobades i coneixences entre els participants al simposi. Com que els quaderns va bé obrir-los al voltant d’una taula amb una cervesa, parlant i xerrant, aquesta és la idea general dels primers dibuixos que mostren el personal reunit i ja obrint, de forma automàtica els respectius blocs.
Com en ocasió dels altres simposis que s’han fet, el de Barcelona també es farà coincidir amb un sketchcrawl. Una trobada per dibuixar, oberta a tothom, però sobretot als que ja coneixen la filosofia d’aquest tipus de treballs dedicats a l’ambient urbà i vital. El dissabte 13, es farà el que és ja el 40é sketchcrawl a Barcelona. Aquest cop s’anirà per la zona del Passeig del Born, Ciutadella i Arc de Triomf. Paral·lelament a la sessió oberta del sketchcrawl, l’FNAC i l’acadèmia Joso han organitzat un segon concurs de quaderns. Em consta que un grup de dibuixants urbans de Vic es sumaran a la trobada de la Ciutat Comtal.
El Simposi de dibuix urbà de Barcelona porta molt de temps gestant-se i ara ha arribat el moment d’estrenar els mobles. Els seus organitzadors han aconseguit la complicitat de l’ajuntament barceloní i també d’sponsors afins al dibuix que col·laboren amb el projecte. El cas és que la projecció d’avui del dibuix urbà no té res a veure a la que tenia fa un any. I en termes generals, parlem d’una vena creativa molt joveneta i en la que la internet també hi juga un paper important. http://bcn2013.urbansketchers.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: