INICIATIVES CULTURALS

Idea de clubs


Aleix Art
Carrer de Santa Anna amb el “xiringuito” del Portal
Centelles.  Vatel: ja fa uns mesos que aquest projecte d’events i gastronomía tira endavant. Aquest divendres proper arribaran a la sisena proposta amb un concert a càrrec de la Yolanda Sey i el pianista Guillem Soler. Si tot va bé, aquest cop ho podré explicar. D’entrada ofereixen o menú o copa més concert. La meva entrada podrà anar íntegra a la germana Sey, ja que no m’agraden els gin-tònics i ja en tinc prou amb la beguda espiritual de la veu i la tecla.

Al bar del Portal també han tornat a tapar el carrer amb teles per fer una espècia de xiringuito platjero. La idea del sopar amenitzat o amb show  guanya terreny a Centelles. Efectivament els pares espirituals són els del Cactus, que ja van inaugurar, fa molts anys, amb ambient del desert del far-west. Però ara la idea de grup o club va més enllà. Són transversals, però cada un té el seu públic més o menys nombrós.
Tot això està bé cara a dinamitzar l’oferta cultural del poble. Si bé en certa manera  podríem considerar que es tracta de propostes que substitueixen una oferta cultural similar, però d’abast més popular i assequible que potser l’ajuntament descuida o deixa massa a càrrec d’iniciatives particulars. En les entrevistes que vam fer, dedicades a polítiques culturals al poble, ja es feia notar la falta d’una programació més important de teatre o concerts durant l’any. El Marçó manté una programació estable d’exposicions. El cert, però és que hi ha necessitat  d’espais culturals i ens espavilem amb propostes de caire més o menys minoritari. D’aquí uns dies en Jordi Sala tancarà la programació de Les Vesprades, cara l’octubre. Per la festa major tindrem una obra de teatre treballada pel grup  Aquinahora. A Can Manso, en Francesc Mataró ja té a punt l’exposició dedicada als 75 anys de la fundació de l’Escola Sagrats Cors a Centelles  (1939). Els artistes amb taller ens hem tornat a unir per fer un itinerari de tallers visitables. A la parròquia preparem una nova excursió: visitarem Montalegre i la capital del Maresme. Per la meva banda també preparo noves incursions: sessions  d’écfrasis, una vetllada cultural i gastronòmica al Sushi (finals octubre) i noves exposicions a les finestres d’El  Trabuc. La qüestió és que es van crean espais culturals que aglutinen el seu públic,  centellenc, comarcal, divers. El 31 d’agost també sabrem el Premi Centelles d’enguany i podrem veure l’exposició que l’acompanya.

Visites

David Casals/ Vatel
Yolanda Sey és una de les germanes Sey,
integrant amb les altres dues, del grup
de soul i cançons afro-americanes
Funkysteps Sey Sisters.  
No sabem qui ha guanyat el Premi. Això és un secret. Només comencem a saber que el jurat està satisfet de la tria. Entre els membres hi havia pesos pesats com l’Antoni Pladevall o el ceramista Joan Gardy Artigas. El perfil del jurat determina molt el premi.

Parlant d’artistes: divendres a la tarda es podia saludar pel poble, i conèixer personalment, a l’artista saharaui Moulud. El personatge que va inspirar la recollida de flors artístiques per posar davant el mur de mines que delimita el seu territori. No li és cap novetat que  li anem al darrera perquè ens deixi  obres per mostrar el seu treball pictòric als centellencs. De moment, sembla que ens haurem d’esperar a veure una altra exposició seva que es farà a Manresa. D’alguna manera la seva presència aquí el feia ser com un testimoni  viu d’aquesta realitat mundial que ens sembla llunyana, però que ens truca la porta via telenotícies: l’ébola a Àfrica, Palestina i Israel, Iraq, Síria, Ucraïna, etc. Crec que d’una manera diferent, estem en el context d’una nova guerra mundial, ja que a part de les zones en conflicte hi ha interessos creuats que impliquen a la resta d’estats. D’aquí 1000 anys, que en  serà de la humanitat? I del planeta?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: