TEMPS DE REMIRAR

Jordi Sarrate exposa els seus “Vinyolis” a l’ACVIC

Centelles. Avui mateix el nostre Jordi Sarrate inaugura exposició a la seu de l’ACVIC. Concretament hi ha instal·lat la seva obra dedicada a Vinyoli, que ja vam poder veure a  Centelles el juliol passat, amb el títol de “El blau de la paraula”. Sarrate ja ha exposat altres cops a Vic, però aquest és potser el primer que ho fa en un espai més institucional.  Inaugurada l’exposició, ara Vic tindrà un material de pes per afegir al seu propi programa commemoratiu del centenari del poeta. L’obra de Sarrate suposa un camí de caire conceptual i metafòric de comentari de les poesies d’un Vinyoli a qui Sarrate va arribar a conèixer personalment. Però no ens consta que a Vic es repeteixi la posada en escena dels “Cants d’Abelone” . A Centelles vam tenir almenys una exclusiva. Les pintures de Sarrate es caracteritzen per plantejar un gran fons de colors, particularment “cridaners”: fúcsies, el blauet, cremes. I l’utilització de materials trobats com a collage, com unes gomes abandonades a les vies de tren. Ja tindrem ocasió de parlar més d’aquesta exposició en un altre post. L’ACVIC és al carrer de Sant Francesc.


Actes centrals dels 75 anys dels Sagrats Cors a Centelles


Pilar Acín/ Aleix Art

Detall de l’exposició que han preparat els alumnes,
commemorativa dels 75 anys de l’arribada de les Germanes
dels Sagrats Cors, a  Centelles.
Centelles. Demà dissabte serà el gran dia per les Escoles Sagrats Cors de Centelles, que encaren els actes centrals pels  seus 75 anys d’arribada i estada a  Centelles.  Demà toca missa, conferències, exposició i festa. Per la passada Festa Major vam poder veure una exposició a Can Manso que abarcava els anys 1939-1968. L’Escola preparava una altra exposició i teníem curiositat per saber com continuarien o què farien. No em vaig poder esperar més i vaig trucar al Pere Valldeneu, que forma part de l’equip de professors i és un dels responsables de l’exposició. Ell mateix ens explica que han instal·lat el material al pati cobert. I que es tracta de murals dividits per dècades. A cada dècada, alumnes de l’Escola, han estudiat i presenten un recull de fets rellevants de la història de l’època i particularment de fets locals. Per saber quins fets històrics podien estudiar, els alumnes es van assessorar amb la Dolors Bernal, historiadora i arxivera municipal, que els hi va fer unes suggerències. Després també, cada grup de treball, va poder parlar amb testimonis de l’època. D’aquesta manera els murals recullen bastant informació textual que resumeix aquests fets i alguna foto. Com a referència a la història dels Sagrats Cors hi ha el llistat de les 111 alumnes que es van inscriure el primer curs, l’any 1939-40. Valldeneu ens explica que eren nenes amb edats compreses entre els 3 i els 15 anys. Ahir encara s’estava pensant afegir les orles que des de fa uns anys testimonia el pas de diferents promocions. Aquest altre relat fotogràfic, es podrà veure, en tot cas, al lloc on normalment es troben, que és a l’entrada principal del centre educatiu. No està previst allargar els dies d’exposició, sino que en principi només es  deixarà veure durant la festa de demà dissabte i sobretot a partir de la tarda, un cop s’hagi inaugurat. Ja sigui en la missa o en la conferència al Casal Francesc Macià, hi haurà ocasió de sentir altres valoracions. Laura Cruells o membres dels Bonobos com Jordi Ginesta, David Nuri, Arcadi Giol o Pau López participarant en la festa musical. Aquest dissabte a la tarda també hi ha la primera Missa Jove organitzada amb la col·laboració del grup Baobab. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: