ALIMENTS PER… TRES MESOS

Tocant de peus a terra

Aleix Art
Recapta d’aliments de l’any passat, una imatge que s’ha de
repetir aquest cap de setmana en comerços de  Centelles
i de tot Catalunya per ajudar al Banc d’Aliments 
Centelles. Haureu notat que la Crònica s’ha saltat una setmana. La setmana passada no tenia material. Em vaig extremer el cervell cercant un tema alternatiu. Dijous passat volia poder parlar d’alguns problemes i situacions del present fent una crònica situada en el futur, 300  anys més enllà, per fer un flasback i revisar breument els succeïments que m’interessava  pontejar. Però al posar-mi, vaig veure que es  tractava d’un exercici complex, que volia  poder aclarir  i explicar moltes qüestions  més a part  de les veritablement  importants, per tal de fer-ho comprensible i raonable.  A més la realitat nostra d’ara mana més: perquè justament aquesta setmana toca un tema sensible: es fa la  campanya especial  de recollida d’aliments per al Banc d’Aliments. Mn Alaró, en una humilia recent, posava xifra a la realitat local: unes 120 famílies es beneficien a Centelles de l’ajuda en l’alimentació. Fonts de l’Ajuntament avui han aportat una altra  data: 135 famílies. Durant aquesta setmana i fins diumenge (a Centelles) es posen caixes en els dos súpers del poble, al cancell de l’església i també es poden aportar aliments a diferents botigues del poble adherides a la campanya: llet, oli, conserves, arròs,  etc. són el tipus d’aliments més necessaris.
Les famílies amb dificultats acudeixen al servei social de l’ajuntament i a Càrites. Joan Soler és un  dels responsables de la secció local del “banc d’aliments” de Càrites. Per ell la campanya anual que  es fa a tot arreu, per aquestes dates, serveix sobretot per conscienciar i posar l’accent sobre aquesta problemàtica. Però no ajuda a subsanar la pobresa alimentaria a mitjà i llarg termini. “A  Centelles, amb el que recollim amb aquesta campanya, en tenim per tres mesos”. Tot l’any  hi ha necessitats i cada cop les ajudes d’Europa i d’altres agents govermentals minva més. Per tant,  sembla obvi observar, que l’aportació generosa d’aliments s’hauria de repartir durant tot l’any. Soler ens confirma que la data de famílies ateses ha augmentat, si bé, fonts de l’Ajuntament ens diuen que “l’últim any es manté estable”.  Pel  cap baix, 120 famílies poden ser unes 480 persones, si pensem amb famílies mitjanes de 2 nens.
El funcionament de la recapta d’aliments, concentrada en aquest cap de setmana, córrer a càrrec  sobretot, de l’ajuda de voluntaris que per torns,  demanen, ajuden i ordenen el material alimentari que generosament la gent aporta. La solidaritat no és rara aquí. La setmana vinent potser podrem donar xifres.
Aquesta setmana, dimarts es celebraven  tot d’actes contra la violència de gènere. Les dones de Centelles també van organitzar un acte. A les 8 del vespre, a la Plaça Major, ens vam reunir un grup de gent convocats per participar en la  dedicatòria de reflexions, que es penjaven en una columna  coronada per espelmes. Es va llegir un manifesta. Aquest any a Catalunya hi ha hagut 14 víctimes mortals, degudes a la violència masclista. Abans de la lectura del manifest i després,  quatre  alumnes de l’Escola Municipal de Música, van interpretar diversos temes del repartori clàssic i també modern, amb instruments de corda. Ho van fer molt bé.
Va venint:
La setmana vinent entrem a desembre. A 25 dies per Nadal. Ja parlarem més bé de les propostes que venen. Sí que hi haurà Mostra d’artistes locals. De pessebres, a part dels de la capella, Can Manso, Vitó i Prims, enguany també en podreu anar a veure tres, fets pels alumnes de cataquesis de la parròquia, que han treballat l’Evengeli i han tocat el fang i el guix, seguint les instruccions del mestre pessebrista Norbert Gòmez. Les tres escenes es podran veure a una de les capelles del temple parroquial.
Més proper en el calendari i que ara ens importa més, hi ha el concert, divendres que ve, dia 5 de desembre, al Centre, del David Viñolas Trio, en el que  presentarà el seu cd propi “Cap al capvespre”, del qual ja vam parlar en unes cròniques anteriors. El cd es podrà adquirir al Centre i escoltar en el concert de presentació de temes propis i versions, que ens consta, genera un especial il·lusió al seu promotor i productor.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: