FINESTRES DEL TRABUC: EXPO ACTUAL

Berta Barnils presenta la sèrie de
retrats de gossos i els seus amos
Berta Barnils
Centelles. L’activitat a les Finestres d’El Trabuc ha arribat a un punt que ja funciona per si sola: ara també ens arriben pro-postes d’artistes potencials o de coneguts seus que creuen haver trobat alguna proposta xula.
Una de les propostes sorgides a partir d’algun cafè va portar-nos a conèixer l’obra fotogràfica de Berta Barnils. Jove de Centelles, sortida no fa molt dels estudis; es mou entremig de la dedicació a la hípica i a la praxis fotogràfica. Aficions que continuen de la mà en vies de professionalització. L’entrevista primera amb ella a El Trabuc era per parlar d’una sèrie dedicada al horse-ball, esport bastant estès entre les hípiques dels voltants. Però parlant, parlant, van sortir altres temes seus dedicats als animals. El seu ull es dels que mira amb preocupació els altres éssers vius i procuren pel seu benestar i respecte. Per això, com que estàvem preparant també la quarta col·lectiva del blog Aleix Art, dedicada precisament al Regne Animal, vam pensar que seria fe-nomenal aprofitar la nova troballa, i introduir-la a l’exposició. No és la primera vegada que a la col·lectiva hem convidat artistes, al marge del canal habitual que és haver tingut un article dedicat als blogs. A vegades hi ha oportu-nitats o circumstàncies, com la marxa del Ñay, que obliguen a fer lloc.
Similituds
B.B.
Així que al mateix temps que la Berta Barnils exposa a les Finestres,
també veureu obra seva al Marçó vell. Però plantejant l’exp-osició al cafè, la que queda oberta al carrer, va sortir la proposta d’-un altre sèrie fabulosa que la Bar-nils havia fet i que encara va sem-bla més interessant: retrats de gossos amb els seus amos. Segu-rament no es nou que a vegades hi ha com certa similitud fisonò-mica o algun tret comú entre la parella de sers animals. La Berta retrata els dos i per accentuar la relació un o altre vesteix algun
element de l’altre, ja sigui un mo-cador o la corretja. És així com a les Finestres i també a alguns ra-cons de dintre podreu veure no-ies i nois, molts ben coneguts a Centelles, retrats acompanyats de les seves mascotes canines.
La sèrie presentada és de catorze retrats binomis. No ens consta que ningú s’hagi sentit ofès, als al contrari, es tracta d’una proposta acceptada per tots i que més aviat està tenint una resposta simpàti-ca i confiada entre els vianants. Una mostra de que Centelles creix amb vocacions artístiques audaces.
Després de la Berta, avançant cap a l’agost, tindrem a les Finestres, un nom prou respectat: Eulàlia Llopart, amb dissenys cervesers.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: