Montecino, de Zamora, guanya el Premi Centelles del 2016  

exposicio
Premi Centelles 2016: al mig l’obra guanyadora i als costats, detall de les obres seleccionades exposades.

Centelles. El diumenge passat es va conèixer el fallo del jurat que va decidir qui s’emportava el Premi Centelles  d’enguany. En la  seva LXXIV edició, la distinció va ser per José Antonio Montecino Prada, artista de Zamora, que participava amb l’obra “Paisaje de silencio”.

A la lectura pública del veredicte i a la recollida dels premis, al Centre d’art el Marçó vell, també es van conèixer les dues Mencions Honorífiques, una per a Rosa Solano (Barcelona), amb l’obra “Seguint el Fil II”  i Josep Vernedas Pinilla, artista centellenc, amb la pintura “Animalada”. En la convocatòria d’enguany actuaven de Jurat Albert Cruells, Albert Pujol, Jordi Díez, Ramon Pujol i Rosa Permanyer. Xavier Serra, com a president Comissió  organitzadora i Tere Roma com a secretària.

Montecino va estar present a l’acte. Pel que sembla és artista pintor amb una trajectòria relativament recent (1993) en el que destaca la participació insistent en concursos i exposicions. De premis n’ha anat recollint bastants (una mica com el pintor de l’any passat). Casualment una de les poques exposicions sense premis, a les que ha participat, va ser a les parets del restaurant de l’Hotel NH de Vic (en el blog vam ja explicar, fa uns mesos, una exposició al mateix lloc, per part de la Núria Manent).

La pintura guanyadora, “Paisaje de silencio”, oli sobre fusta, format gran, sembla actualitzar des de l’òptica individual, els trets culturals identitaris de Zamora, amb l’expressió més moderna  de la pintura. Geometria i estructures entrellaçades (visigots, musulmans, mossàrabs, etc), la voluntat de l’artista de generar una imatge “espiritual” (la forma circular recorda una cúpula vista per sota) i la seva mirada i destresa personal.  Preguntant-li coses del seu Premi Centelles, ens precisa que “el silenci”, correspon a l’actitud (més o menys atenta) amb la que l’espectador es situa davant la pintura. Gaudir de l’obra que s’incorpora al fons del Marçó és el que podrem fer els visitants, de l’exposició del Premi Centelles, fins el 12 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: