Finestres d’El Trabuc

Marta Calvo, dibuix amb passió

Centelles. L’exposició que ara tenim a les Finestres ens apropa l’obra sobre paper de Marta Calvo. Es tracta de sis dibuixos, que són sis retrats de persones pròximes a l’artista, a qui a dibuixat com a repte personal. Efectivament el retrat potser és dels gèneres més difícils ja que hi ha la condició de que ha de ser versemblant. Però amb paciència i dedicació la Marta ha aconseguit donar forma a una sèrie de la qual aquí en mostrem una selecció.

Calvo dibuixa i pinta les seves obres amb llapis, llapis de color o aquarel·la. Abans també havia treballat la figura humana o cercat analogies entre el cos humà i instruments musicals. En la sèrie que exposem, el  lligam que a l’artista li interessa treballar a part de la versemblança és el de la mirada, que és com hem titulat l’exposició.

Alguns dels dibuixos han estat fets en el taller de Carles Verges, on Calvo va setmanalment i amb qui fa uns deu anys va iniciar-se al dibuix, seguint una formació completa, des de les bases més elementals i carregada de paciència  i voluntat, aprenent del mestre els secrets de la línia i el color. No obstant, ara, amb les obres exposades podem observar que a part d’aprendre uns recursos, Calvo ha assumit un llenguatge més personal, distanciat del dibuix característic de Vergés, amb trames de línies. La línia amb Calvo està més integrada en el motiu.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: