Finestres d’El Trabuc

Tria dels dibuixos de Mercè Iglesias

Centelles.  L’exposició actual del Trabuc ens porta dibuixos de la Mercè Iglesias,  que ella mateixa ha seleccionat i distribuït pel local. Aquesta mostra compta amb obra penjada en parets i també en la banda del revers de les peces que hi ha penjades a les finestres. L’exposició es podrà veure fins  a mitjans de febrer.

Tenia la idea de que els dibuixos d’Iglesias tenien un ingredient intuïtiu, ja que les estructures arquitectòniques vistes recentment al Casino de Vic, semblaven dibuixar-se sense massa premeditació. Però al Trabuc ens porta altres temes diferents: instruments musicals i màquines que necessiten d’una part de treball objectiu. És en el farciment de les parts interiors on retrobem l’Iglesias amiga de les repeticions en les trames amb les que evoca textures i en les que no es limita a fer successió de línies sino que hi col·loca tota mena de sanefes.

 

Iglesias dibuixa amb punta fins de colors. Sobretot de to verd, però també vermells, blaus., que són la única nota cromàtica en un treball on l’eina mateixa fa destacar l’estructura lineal.

Preguntem a l’artista quatre qüestions per entendre millor el seu treball.

F.- Quan dibuixes instruments o similar tens l’objecte al davant o inventes?

Mercè Iglesias- Sí. És important veure i observar la mecànica de l’objecte per poder-lo entendre.

F.- Sembla q dibuixis molt. El dibuix ocupa una part important del teu treball?

M.I.- Dibuixo cada dia,  forma part de la meva expressió i em diverteix molt. També em relaxa i m’allunya de les complicacions del dia a dia. De fet, és molt divertit dibuixar!

F.- En els teus dibuixos crec importa molt l’estructura i la línia.

M.I.- I la textura! L’estructura és necessària per mi. La línia un element bàsic per la construcció de qualsevol forma. No? I el buit, el ple, el ritme…Un joc!

F.-  Aquests dibuixos t’ajuden en el teu treball d’escultora?

  1. I..– M’ajuden en l’expressió. M’apassiona l’escultura, la creació amb tres dimensions, però no sempre és possible per manca de temps, espai O eines adequades. Quan deixes de crear a causa d’aquestes mancances, cal buscar altres maneres d’expressar. Amb un espai petit, una casa petita i un temps petit com el que ara disposo, busco i trobo formats i eines més petites. Es tracta de crear, fer, divertir-te. El punta fina i l’experimentació amb diferents tipus de paper (el suport és essencial) és un bona manera de crear. Però no puc deixar de fer escultura, i no la deixo, és clar. Són, però formats molt diferents.

L’exposició vol de temps per mirar els dibuixos i apreciar la proposta de la Mercè Iglesias.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: