Robert Llimós resitua el Marçó vell

“Titelles-paraigua”, oli de Llimós del 1967

Centelles. És provable que al Centre d’art el Marçó vell li costi fer-se un lloc a l’agenda de centellencs i forasters. No és cèntric, potser l’art interessa poc i s’han fet exposicions com per rutina, sense publicitar o promocionar amb prou contundència. L’exposició d’ara és molt bona. Es tracta d’una petita retrospectiva dedicada al pintor Robert Llimós (Barcelona, 1943). La mostra és una perla com a resum i exercici expositiu i evidentment el material val molt la pena. Inclús han fet un catàleg digne de l’artista que presenten, de sis pàgines, que fuig del foli doblat. La crisi ja ha passat!

Llimós  és un artista important de la pintura catalana, en el nivell d’un Viladecans o l’Artigau. Format a l’Escola Massana i a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, ha tingut taller a Nova York, Miami, Mallorca. Actualment té taller a Barcelona. La seva pintura és de naturalesa expressionista i li agrada referir-se a la figura humana. Però dintre la seva carrera hi ha moltes etapes i això és el que s’intenta resumir al Marçó. Des de les obres de formes desdibuixades del anys seixanta fins als aliens que pinta actualment, després de veure`n al Brasil. No falten escultures com una versió reduïda del “Porta-home”, del 1993 o una altra versió del Miraestels (2013). També hi ha una selecció d’estampes a l’entrada de la sala, a la venda, una cosa novedosa pel Marçó. L’exposició es pot veure fins el 2 de desembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: