Roser Cruells torna a pintar

Centelles. Abans de cantar amb Els Catarres la Roser Cruells ja pintava. Ara, després de més de deu anys aparcats els pinzells, ha anat recuperant la seva faceta plàstica. Els últims mesos l’ha esperonat que la convidessin a fer una exposició al Centre d’art el Marçó vell de Centelles, a on hi porta una vintena llarga de peces sobre paper.

L’any passat ja va fer el disseny gràfic del cartell i el programa de la festa Major d’estiu de Centelles, i potser per això els del Marçó van ensumar que alguna cosa es movia. Però cartell i obra nova del Marçó tenen poc a veure -si cas la cal·ligrafia- i encara té menys a veure amb les pintures que feia fa més d’una dècada. Només hi ha un dibuix anatòmic que recorda els seus temes figuratius amb línia continua. Tot el demés semblen com una espècia de cartells on predomina la taca, la cal·ligrafia i les formes esquemàtiques. El tema de les peces és la ciència. Exactament són les explicacions que la Roser faria si es trobés amb uns extraterrestres. Els hi parla dels àtoms, de les distàncies astronòmiques, del cor humà i també de dones científiques. S’inspira amb la missió de la sonda Voyager que va equipada amb informació sobre la Terra.

La Roser pinta amb tintes de tons monocromàtics que omplen de poesia tonal les seves obres. Tons negres, turqueses, vermells, ocres. La cal·ligrafia també és d’un tipus molt personal i com hem dit és un element característic. És com si l’artista passés apunts.

El retorn de la Roser Cruells a la pintura és amb una proposta solvent. No és una tonteria d’una noia reconeguda pels èxits musicals.

L’exposició es pot veure durant els caps de setmana i el diumenge 17 de novembre, a les 12 hi ha visita guiada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: