El Serra de Rivera més minimalista a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès/ Centelles. Ja fa una setmana que l’exposició de Xavier Serra de Rivera es pot veure a La Galeria de Sant Cugat del Vallès, al carrer Sant Jordi, 10. Una vintena de pintures a l’oli si poden veure: petit, mitjà i algun gran format. Ha portat pintures amb la model i natures mortes, els seus grans temes actuals. També hi ha peces històriques com una de gran format del 1981, “El replà de l’escala”, on representa l’escala de veïns d’un pis, il·luminada amb llum natural i una senyora baixant. També hi ha algun autoretrat seu com el fet a través d’un mirall. És la primera exposició de l’artista en aquesta galeria.

Una part de les obres són olis ben nous, fets durant aquest estiu. En el que són les natures mortes, en anteriors quadres ja havia començat a utilitzar una safata platejada sobre la qual hi col·locava objectes i que capta des d’un angle superior, una mica lateralitzat. Ara continua amb aquest perspectiva i la base metàl·lica, però hi posa un mínim d’elements: una parella de guants, dues fruites o inclús res. El mínim cercant el màxim. El pintor continua utilitzant com a superfície un cartró gris que va introduir fa uns anys. Els objectes estan representats amb un alt sentit de la realitat i sobretot de la matèria. Als préssecs grocs sembla que se’ls hi pugui acariciar la pell de vellut. També hi ha alguna pintura guardada a la reserva que val la pena, com la protagonitzada per unes magranes. Serra de Rivera és un pintor veterà enamorat de la pintura de Chardin a qui homenatja contínuament.

 

One thought on “El Serra de Rivera més minimalista a Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: