Aquarel•les de km. 0

  • Marina Berdalet fa sèries exclusives d’aquarel·les per vendre a l’agrobotiga de Magadins Vell, dedicades a l’entorn paisatgístic de l’Estany.
Col·lecció d’aquarel·les de la sèrie “Cels d’hivern”, recentment presentada. Foto: Marina Berdalet

Centelles. Les primeres setmanes de la tardor, la Marina Berdalet feia una exposició a l’Albergueria de Vic que va tenir certa nomenada perquè mostrava dibuixos fets amb fum. La Marina va anar provant aquesta tècnica i finalment va fer una sèrie sobre papers grandots que penjats a l’exposició feia molta patxoca. Degut als impediments d’aquests dies es va anar complicant oferir-ne una crònica.

Setmanes després d’aquella exposició i després de dies durs, trobem a la Marina embarcada en altres projectes. Diu que prepara un conte. Que també té encàrrecs per fer més dibuixos amb  fum. Però ens posem a escriure perquè ha seguit amb una tasca iniciada fa un any, en que ha anat preparant sèries d’aquarel·les de petit format per vendre a l’agrobotiga de Magadins Vell, al costat del restaurant situat entre Moià i l’Estany. Abans de la carretera dels plataners.

Ens diu que divendres mateix va portar una nova col·lecció i que dissabte ja en tenia de venuts!

Va començar l’any passat amb la sèrie “Tardor”, seguida de “L’Estany”, “Flors de primavera” i ara ha portat la sèrie “Cels d’hivern”. La Marina ens detalla que són peces sobre paper que fan 10×10 cm. Que en fa una vintena i que considera cada peça com a irrepetible. Les presenta protegides amb un cartró pluma i  un sobre transparent. Si cal es poden vendre emmarcades. Les aquarel·les de la Marina són les de l’únic artista representat a l’agrobotiga que només cerca productes de km 0 de qualitat.

Entorn familiar

Mostra d’una aquarel·la emmarcada. Foto: M.B.

Si els dibuixos de fum ens parlen d’una Marina de tarannà més abstracte, en aquesta col·lecció d’aquarel·les trobem a una artista més interessada en representar el paisatge de l’entorn de l’Estany, el poble on viu i ha arrelat. Però no veiem ni cases ni persones si no, sobretot arbres i en especial els plataners, motius que també hem vist representats en pintures de la Marina i que han esdevingut símbols de la seva obra. La línia de dibuix amb tinta negra, segura i ben descriptiva, contrasta amb el fons aquarel·lat amb degradats i contrast de colors atmosfèrics ben poètics. Els cels d’hivern que representa són el dels dies més especials, no els de sol, sinó aquells en que els núvols i la boirina desfan els colors i cobreixen el dia com d’una cúpula ambiental embolcalladora.

Però com s’ho ha fet la Marina per vendre casi la meitat de l’obra en vint-i-quatre hores? L’artista disposa l’obra amb uns preus molt assequibles i també hi ha un esforç de difusió a través de les xarxes  i una bona venedora darrera el taulell. Però qui va a Magadins Vell enmig del confinament? La Marina ens diu que hi va bastanta gent de Moià. També hi ha alguns veïns temporals. I sobretot el fet que a Magadins Vell –sobretot durant els dies més durs- ofereixen menjar per emportar. L’agrobotiga obra de dimecres a diumenge, de 10 a 6 i està situada al km. 43,5 de la carretera C-59, entre Moià i l’Estany.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: