Buscant als artistes de Centelles

  • La plataforma “artcentellenc” vol servir de guia per trobar als artistes del poble. De moment ja compte amb creadors com l’Eulàlia Llopart, la Marta Postico o la impulsora del catàleg Lídia Clua
Un bou de la carreta de la Festa del Pi serveix de reclam del nou projecte centellenc

Centelles. S’acosta Nadal i torna a Centelles una iniciativa per agrupar artistes i donar a conèixer la seva activitat. Fa uns anys es va intentar fer amb el grup 100% Centelles, que per festes, obria una botiga amb creacions locals, però de moment ha deixat de funcionar.

Ara la jove centellenca Lídia Clua ha tingut la idea de fer un catàleg, o més concretament com una guia dels artesans i artistes del poble per sumar-los tots i fer accessible la seva informació d’activitat, el seu contacte i com es diu ara “productes de km 0”. La proposta es dóna a conèixer amb el nom “artcentellenc” i de moment tenen un perfil obert a Instagram i un gmail.

La idea inicial de la Lídia era cercar als artesans del poble. Ai les velles diferències entre art i artesania! Sort que en conversa amb altres persones, es va decidir obrir a les altres disciplines de les arts i, tal i com ens explica, “arribar inclús als músics i a la gent del teatre”. A més de pintors, escultors, ceramistes, etc. Es cerca als artistes professionals.

Sumar esforços

Actualment ja hi ha alguns artistes apuntats, com: la ceramista Marta Postico, la  il·lustradora Laura Ramos, l’artista plàstica Eulàlia Llopart o el també il·lustrador Joan Puig i la mateixa Lídia Clua que és titellaire.

La Lídia ens explica que el directori tant pot servir perquè potencials clients trobin un artista de la disciplina que més els interessi, com entre els diferents creadors cercar complicitats entre si.

Artcentellenc ha començat a caminar fa molt poc i ara toca arribar als interessats. Les persones que vulguin formar-ne part han d’enviar un mail a artcentellenc@gmail.com i se’ls hi enviarà un formulari per omplir amb les dades i retornar amb fotografies.

El desig de la Lídia és poder presentar la iniciativa  quinze dies o una setmana abans de Nadal.

Centelles té una bona cantera d’artistes de totes les disciplines i si la proposta enganxa es pot formar un bon directori. En un altre nivell, només cal veure que a la Mostra d’artistes locals, cada any s’hi apunten una trentena de participants. Si bé caldria veure qui és professional i qui ho fa per afició. I tot i així la nomina crec que pot ser important.

Amb plataformes com Instagram serà fàcil difondre obra i autors, però ja informarem del format que el projecte hagi agafat un cop es presentin.

La Lídia com hem dit és titellaire i com altres persones del seu ram també ha notat les molèsties ocasionades per la Covid-19, que a vegades no la deixen treballar. És aleshores, ens diu, quan és fàcil embarcar-se en nous projectes com aquesta guia, que de moment agafa com imatge visual un dels bous de la carreta de la Festa del Pi. Recordeu aquest any estarà cancel·lada, malauradament.

One thought on “Buscant als artistes de Centelles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: