La Nau Espacial s’enlaira

Entrevista a Jordi Relats, portaveu i coordinador Nau Espacial

 

Jordi Relats en l’obra “Malson”. Foto: J.R.

Centelles. Demà comença la programació de Nadal a la Nau Espacial – C/ dels Casals, 30-, amb la intensió de convertir-se en un altre punt cultural del poble, gràcies al grup d’El Triquet. El dia fort és el diumenge 27, amb  música, teatre, titelles. Però l’agenda arriba fins el dia 3 de gener. Podeu consultar la programació al seu web per un conjunt d’espectacles que ràpidament van esgotar les entrades (l’aforament amb la Covid-19 és d’una cinquantena de persones), tot i fent sessions dobles en alguns casos.

Encuriosits per les intencions i la qualitat de la programació que estrenaran ens hem posat en contacte amb els responsables, perquè ens parlin del seu projecte. El nostre interlocutor és en Jordi Relats, que continua apostant per una carrera al camp de la dramatúrgia. Amb ell parlem de la  Nau Espacial i dels seus projectes personals.

 

Aleix Mataró: La programació que presenteu a la Nau Espacial és l’inici d’una  programació regular de teatre i espectacles pel curs de l’any?

Jordi Relats: Sí. Ens agradaria poder oferir una programació a poder ser mensual, dintre les nostres possibilitats i sempre intentant que els artistes hi surtin guanyant i nosaltres com a grup no sortir-hi perden, per despeses, manteniment etc..  Volem intercalar diferents vessants i disciplines.

A.M.- Això vol dir combinar produccions pròpies amb aportacions de fora?

J.R.- Poder vincular varies entitats i artistes, tant del poble com de fora, però sobretot del poble. Nosaltres també seríem partícips dins de la programació que es proposés.

Oferim l’espai com a centre de creació, tan si és pròpia com si ets un grup o artista amb inquietuds i amb ganes de presentar el teu treball. No tanquem portes a res n’hi a ningú. Com a artista, facis el que facis, sempre es necessita un lloc on poder crear, i més si no tens opcions econòmicament parlant.

A.M.- Quan parleu dels artistes, us referiu sobretot a teatre, dansa i potser també performance i accions més essèniques?

J.R.- Una oferta més amplia per dir-ho d’alguna manera.  No descartem de poder fer-hi exposicions tampoc.. I el que nosaltres també aniríem a oferir seria una alternativa cultural.

A.M.- Trobeu que fa falta una programació de teatre i concerts regular a Centelles?

J.R.-   A veure, la que hi ha actualment no està malament, però crec que potser s’ha de preguntar més a la gent què els interessa i què els hi agradaria veure…tenir més propostes i diferents perquè no es torni rutinària, m’explico? Crec que l’ajuntament haurien de fer-nos més propostes a fer, en el fons és pel poble que ho fem.

A.M.- L’activitat que voleu assolir és la que faríeu si estiguéssiu al Centre parroquial o la Nau obra noves possibilitats?

J.R.- És claríssim que la Nau Espacial obre moltes més possibilitats.

A.M.- Quin aforament disposeu?

J.R.- De 100/110…Ara només el 50%.

A.M.- Com a grup, que prepareu?

J.R.- Per l’any vinent hi ha un parell d’obres que estan a la taula i s’estan estudiant. Ara és aviat per parlar-ne. Però a veure si es pot fer, perquè ara mateix estem en una època ben incerta.

A.M.- Que em diries per fer-nos venir a la sessió de les 5 de la tarda del diumenge 27, del concert de David Viñolas, Jordi Ginesta i amics? Veig que encara hi ha entrades…

J.R.- En Jordi i en Viñolas són molt bons.

A.M.- Són cançons originals?

J.R.- És un repartori de versions i originals seves, i amb alguna sorpresa d’algun artista convidat/da.

Integrants del Triquet en l’obra “8 flors”           Foto: Jordi Relats

A.M.- Home la parella del Viñolas toca el saxo i la del Ginesta és la Gemma Humet…

J.R.- Són originals i alhora et fan gaudir de la seva música i energia positiva que ara mateix fa tanta falta.

A.M.- I tu com a actor o -no se si dirigeixes- vas trobant sortida o costa molt?

J.R.- T’has d’estar constantment reinventant i no perdre la fe o l’esperança de que el que proposis com a artista, actor. Són hores, dies i moltes menjades de coco parlant clar.

A.M- Que estàs assajant? 

J.R.- Ara mateix estem preparant una obra amb el grup “Aquinhora”. L’obra de teatre “Art”, de Yazmina Reza, que dirigeix en Pep Company. I jo hi participo com a actor de repartiment

A.M.- Per l’estiu?

J.R.- En principi i si tot va bé pel gener, dies 8, 9 i 10. Esperem no trobar-nos més entrebancs.  Posaré un ciri!

 A.M.- I es farà a la Nau?

J.R.- No, al Casal.  Per sort hem tingut la Nau per crear.

 A.M.- I ja esteu treballant amb la programació per la Nau, més enllà de Nadal?

J.R.- Sí, en això estem.

A.M.- Pots donar alguna pista?

J.R.- No et puc corroborar res perquè tot just ho estem debatin i fent diferents propostes. Però sí que et puc dir que serà molt versàtil: titelles, poesia, teatre, concerts de petit format, etc. Hi ha ganes i entusiasmes.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: