Un Guillermo Pfaff essencial a la Carles Taché

La galeria, que continua des del carrer Mèxic, ofereix obra de l’artista barceloní dintre la sèrie “pintura catalana”

Barcelona/ Centelles. Encara em queda una exposició de la Weekend guardada al sarró. Perquè aprofitant la fira Swab em vaig acostar a la galeria Carles Taché, que actualment està en un carreró sense sortida, que s’hi entra pel carrer Mèxic, número 19, darrera els pavellons firals de Montjuïc. És com una entrada de pàrquing. I diria que amb el temps en aquella espècia de call, s’hi ha instal·lat altres projectes d’arrel cultural o artística. Ara es veu més arreglat i la galeria del Carles Taché està al mig. No obstant, per circumstàncies que se m’escapen, la galeria ha reduït espai. I tot i això hi ha parets suficients com per mostrar una selecció de peces de gran format, obra recent de l’artista barceloní Guillermo Pfaff (1976).

Algunes de les obres de Pfaff a la Carles Taché – Foto: Aleix Art

El que es mostra a la Taché va més enllà de la peça testimonial de Pfaff, que vam veure a l’exposició de l’Espai Guinovart, la primavera passada. Si bé coincideix en que s’escapa de la pintura convencional i es fixa molt en aprofitar plàsticament la tela mateixa. La tela ja compte en la seva mirada. En les peces de gran format que ens proposa, les teles semblen sense preparar, com si fossin teles de sac i les retalla, hi enganxa coses, hi pinta formes: una mica com esbossades i mal pintades, com si tant sols ho plantegés.  Formes geomètriques amb tons negres, marrons i grisos. I posa les lletres del seu curiós cognom. Però més que una signatura vistosa el que em sembla que és un tema tipogràfic. En tot cas partint sempre, com en la resta d’elements, del més mínim, bàsic i proper. Per això em sembla una proposta bastant d’essencials.

Pel que sembla, des de que es va llicenciar el 1999, sempre ha estat un artista crític amb la pràctica de la pintura. Hi ha obra seva a la Fundació Vila Casas. Ha exposat a casa i a l’estranger. Ha viatjat per diferents capitals europees. A la galeria Taché forma part d’una sèrie d’exposicions dedicades a “pintures catalanes”. Perquè encara n’hi ha i té molta salut.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: