Yago Hortal es torna serio

L’artista barceloní torna a exposar a Senda, però amb pintura que explora una direcció diferent

Barcelona/ Centelles. En Yago Hortal va animar fa poc l’escena pictòrica de Barcelona, sobretot durant els llargs mesos de la pandèmia. Va ser amb una individual a Can Framis. Va destacar per aportar una pintura colorista, feta de grans traços multi-colors, amb tons fluorescents, que dibuixaven senders i expressions a les teles. Ara, Yago Hortal (Barcelona, 1983) torna a exposar i ho fa a la galeria Senda, on porta una sèrie de teles de gran formats, que disparen cap a una direcció diferent.

Dues de les grans pintures de Yago Hortal a l’exposició – Foto gentilesa Galeria Senda

Hi ha color i grans traços, però es redueix tot a una gamma de dos tons, a vegades tres, per tela. A alguns llocs diuen que són tons primaris. Però són blaus, vermells i grocs de to elegant, sense ser cridaners, potser una mica continguts. Seriosos. Tons primaris, sense matissar. Només importa el rastre contundent que deixen. Traços de colors continguts i oposats a negres i altres contrastos ben triats. Hortal canvia i experimenta, perquè les teles semblen tenyides i els traços travessar una espècia de reserves per construir un univers pictòric vibrant, d’un atzar ben intuït. A mi m’agrada més aquest tipus de pintura que l’altre. Quan diem reserves volem dir tapar parts per protegir-les del pas dels pinzells o l’espàtula –Hortal deu pintar amb alguna eina que l’hi permet escampar gruixut. Tapant amb les reserves es creen contrastos de color.

L’exposició es pot veure des del passat 15 de setembre –des de la Weekend- i encara hi ha temps fins el dia 13 de novembre. Una peça seva també es va poder veure a l’stand de Swab. I és que val la pena cridar l’atenció sobre els nous passejos  pictòrics. Hortal ha exposat sovint a la Senda.  Va estudiar Belles Arts a Barcelona i a Sevilla. Ha exposat per Espanya i a l’estranger i és valorat com una jove promesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: