PRÈVIA EXPOSICIÓ

Jaume Pla i el seu entorn a la Francesc Mestre

Centelles. La meva afició pel gravat es deu, en bona mesura, a una assignatura de la universitat i a l’estudi d’un artista –Enric C.Ricart- que em va portar a la galeria Francesc Mestre. Allà vaig conèixer un altre gravador fonamental: Jaume Pla (Rubí, 1914- Barcelona, 1995).
L’esmentada galeria inaugura dijous dia 14, una exposició dedicada a aquest Jaume Pla, i podríem dir, al seu entorn. Ja que com a gravador, no només es va dedicar a fer obra –destaquen les seves puntes seques- sino que es va ocupar d’introduir a altres artistes en aquest àmbit, com: Mompou, Amat, Guinovart, Ràfols, etc. Així la mostra reuneix obra sobre paper tant de Pla com d’aquests artistes. Molts van participar en l’edició de la col·lecció de gravats “Els gravadors de la Rosa Vera” on també col·laboraven escriptors que il·lustraven literàriament els gravats.
En la inauguració de l’exposició hi haurà l’historiador de l’art Francesc Fontbona que glossarà la figura de Pla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: