PATRIMONI MUSEÍSTIC

El MNAC incorpora noves pintures gòtiques

Centelles. El passat 12 d’abril, la ministra de cultura Ángeles González-Sinde i el president del MNAC, Narcís Serra van presentar les dues noves adquisicions que el ministeri ha comprat per al museu català. Per una banda nou taules pictòriques pertanyents al retaule de Sant Miquel i Sant Pere, obra de Jaume Cirera i Bernat Despuig, datada de 1432-1433. Unes peces que s’han pogut reinstal·lar al retaule que ja guardava el Museu Nacional d’Art de Catalunya -MNAC- i que han costat 600.000 Euros. Aquest retaule originàriament estava a l’altar major de Sant Miquel de la Seu d’Urgell, però a començaments de segle XX es va desmuntar i es va dispersar. Les nou taules les tenia un col·leccionista privat belga.
Per altra banda el MNAC també incorpora, gràcies a la col·laboració del Ministeri de Cultura, el retaule de Sant Miquel, procedent de Santa Maria de Penefel (Sta. Margarida i els Monjos), obra de Joan Mates, datada del primer quart del segle XV. El retaule ha costat 650.000 Euros i es pot dir que val la pena, perquè és una obra significativa d’un dels grans pintors catalans del primer gòtic internacional. Les dues adquisicions es poden visitar ja a la col·lecció permanent de gòtic del museu.
Actualment el MNAC ofereix les exposicions “Realismes. L’empremta de Courbet”, organitzada pel mateix museu, i “La moneda falsa”, del Gabinet de Numismàtica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: