ARTS LIBRIS

Llibres d’art al Santa Mònica

Centelles. La rematada final de la jornada artística a Barcelona va ser la visita a la Fira del llibre d’art i disseny, l’Arts Libris, al Santa Mònica de Barcelona, a la Rambla. Donar una volta general no era ni un tastet. Valia la pena fer-la per veure on es podia aturar més tard. Perquè el que volia la fira era aturar-se en els estands i anar mirant els llibres, a poc a poc. A molts llocs et donaven uns guants i els podies mirar. Ho vaig fer a l’estand de la galeria Edere, on hi havia llibres d’Alícia Gallego, Rosa Permanyer i Antoni P. Vidal. L’Antoni és l’artista que ens va fer el curs de lito-offset a Centelles, fa cosa d’un mes. Vam poder parlar una mica de la futura exposició a Centelles. També hi havia l’Alícia Gallego, que és professora de gravat, crec que va dir a la Llotja.
En un altre racó de la fira hi havia l’Eva Pujol amb el seu llibre foradat, la xarxa cúbica amb aranyes i el paisatge desèrtic amb el fil vermell. Llibres i llibres objecte. A cada interessat li explicava les raons de cada obra: la vida, les persones controladores, etc.
A la planta de sobre, a on abans hi havia el bar, hi havia les escoles. A la paradeta de la Llotja una noia no gaire trempada em va deixar veure un llibre de gravats col·lectiu sobre el tema de la Dansa de la Mort –motiu de la futura exposició amb l’Antoni P. Vidal-, però anava malament de tornar a posar els gravats a la carpeta i davant el risc d’indisposar-me amb aquella noia i amb els seus companys de la Llotja ho vaig deixar estar.
Entre els firaries de l’Arts Libris també hi havia una parada de la llibreria Laie on hi havia una coneguda de Mallorca. També hi eren els de Tristan Barbarà, el Molí Paparer de Capallades –venent paper-, La fira ocupava tot el claustre i hi havia coses molt interessants i suggerents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: