PRÈVIA EXPOSICIONS

Julio Vaquero estrenarà la nova galeria Trama
Retrospectiva de César Domela a Oriol galeria d’art
Centelles. El proper dijous 5 de maig s’inaugura una nova etapa de la galeria Trama de Barcelona, en un local diferent, situat al 5 del carrer Petritxol –pel número sembla ser en la mateixa Sala Parés del davant, entitat germana-. Com a plat inaugural es servirà una exposició del pintor Julio Vaquero, que coneixem per les seves pintures d’espais desordenats, amb objectes tirats o abandonats, sovint com antigues impremtes. Pintures amb tons negres, grisos i blancs. Encara que, em sembla, que comenta a guanyar pas el color. L’exposició “La fi de les aparences” de la Trama tindrà una continuació en una altra exposició, del mateix artista, que es podrà veure al Centre d’Art Santa Mònica, i que s’inaugurarà la mateixa tarda. Un bon recolzament per un artista interessant del panorama actual.
En quan a la nova Trama, sabem que ocuparà un espai de 300 metres quadrats i que l’arquitecte que ho ha dirigit és Miquel Espinet, actual president del FAD.
En quan a la Sala Parés, dijous 28, inauguren les exposicions de pintura d’Arnau Alemany (Barcelona, 1948), autor de paisatges urbans de to màgic; I Daniel Cuervo (Pravia, Astúries, 1972), pintor hiperrealista.
César Domela
A Oriol galeria d’art -Barcelona, Provença, 264- han organitzat una altra exposició dedicada a l’artista holandès César Domela (Amsterdam, 1900- París, 1992). És la primera retrospectiva important, si no la primera, que es fa al nostre país. Domela és un pintor d’estètica neoplasticista (Mondrian), però que introdueix altres variacions geomètriques com la corba o la diagonal. A part de pigments, utilitza a més, materials inusuals com el coure, el llautó, el plom, la pissarra. També pell de cocodril i de tiburó. S’exposen també fotografies i fotomuntatges. Les obres són força grans de mida. L’exposició César Domela: la naturalesa de l’estructura” s’inaugura el pròxim dia 30 d’abril i es podrà veure fins el 2 de juny. Una de les influències de l’artista, o potser obra coincident, és el “Llibre de Kells”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: