EXPOSICIÓ DE GRAVAT

El Picasso mostra una trentena de litografies de l’artista
Centelles. El Museu Picasso de Barcelona ha instal·lat trenta-cinc litografies de Picasso dintre les sales de gravat, en el recorregut de la col·lecció permanent, que mostrarà fins el 2 d’octubre. Es tracta d’estampes, pertanyents a la col·lecció del museu, realitzades entre 1945 i 1956, que Picasso hauria fet al taller de Fernand Mourlot, a París, on va poder aprofundir en la tècnica litogràfica.
La primera litografia de l’artista és del 1919 però no va ser fins el 45 que Picasso hi va prestar més atenció. La selecció d’obres mostra diferents temes i procediments que hauria utilitzat l’artista malagueny. Tambés es mostren fotografies del taller de treball.
La litografia va ser inventada el 1796 i es basa en l’antagonisme de l’aigua i elements grassos. Tradicionalment es treballava sobre una pedra especial, calcària i porosa. Actualment es pot fer també sobre planxes metàl·liques sensibles a la llum, però amb els mateixos materials: tinta, llapis gras, etc.
La litografia que il·lustra aquest text, és titula “Françoise”, correspon a una tirada del 14 de juny de 1946. L’obra pertany al Museu Picasso de Barcelona i la imatge ha estat cedida per ells (© Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid, 2011).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: