PATRIMONI MUSEÍSTIC

La Fundació Gala-Salvador Dalí compra un homenatge a Vermeer
  
Centelles. El dilluns passat la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres va fer la presentació de l’última adquisició daliniana: l’obra Elements enigmàtics en un paisatge, un oli sobre fusta del 1934, que s’ha recuperat de mans d’un particular anònim. L’adquisició ha costat 7,8 milions d’euros. És l’obra més costosa de les incorporades fins ara.
Elements pertany a l’etapa surrealista de l’artista i és un homenatge a Vermeer que veiem retratat d’esquena al centre de l’obra, igual com Dalí havia fet en algunes altres obres on feia palesa la seva admiració pel pintor holandès. Els “elements enigmàtics” són, per exemple, un Dalí nen, els xiprers, una figura embolcallada o la “torre dels enigmes”, elements que es retroben en altres pintures de l’artista empordanès.
Dalí va presentar aquesta pintura al Premi Carneigie de Pittsburhg (Estats Units), un certamen internacional d’una institució dedicada a destacar i adquirir art modern, on va obtenir una Menció especial d’honor. El mateix 1934 Salvador Dalí feia la seva primera exposició a Nova York. L’obra Elements enigmàtics en un paisatge, es pot veure ja a la Sala de Dibuixos del museu dalinià.La imatge, cedida pe Fundació Gala-Salvador Dalí, mostra la pintura adquirida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: