ACTES

Alumnes de l’Escola de Música bategen El Cançoner d’en Marcel
Centelles. En Marcel és un noiet que ve amb els seus pares a comprar tovalloles, però pels autors d’El Cançoner d’en Marcel, és un altre noi, nebot de Jordi Domènech, autor de las partitures i d’alguna lletra. Pilar Cabot és l’autora de les lletres i Jordi Sarrate de les il·lustracions. Els tres autors eren avui, dissabte 4 de juny, a una aula de l’Escola Municipal de Música de Centelles per presidir la primera presentació en públic d’aquest Cançoner que surt dintre de la col·lecció Quaderns El Bordiol, editada per Sarrate.
Un grup d’alumnes de l’Escola de Música ha cantat tres de les cançons: El cuquet del bon temps, L’hora del pati i El rotet davant un auditori d’unes trenta persones. Dirigits per Anna Bartolomé, el grup d’alumnes ha tornat a interpretar algunes de les cançons, al final de l’acte, amb les mans de Domènech al piano.
Cançons per créixer
Durant el torn de paraules s’ha explicat que aquest és el segon cançoner entre Domènech i Cabot i que està dedicat i inspirat en el nebot del músic. Un llibre pensat per un nen petit, que viu les primeres experiències vitals. Cançons de coses quotidianes i properes com de la taronja, el nas, la por, de cordar-se el botó. Cançons de Nadal pel tió o pels camells dels Reis. Sobre aquesta cançó Domènech explica que es va preguntar en què somiarien de petits els camells i els seu nebot li va respondre que “amb ser a la cavalcada dels Reis”. Una altra cançó La guardiola de la tieta Assumpta no s’inspira en l’estalvi de la germana del músic, sinó en la regatera que es veu quan la tieta s’ajup.  
Jordi Sarrate és l’autor de les il·lustracions que segueixen la seva tònica realitzada amb objectes i fotografies tractades i intervingudes artísticament. Ara el Marcel ja és un noiet més gran però les cançons poden fer divertir a totes les edats. Acompanyem aquest article amb una fotografia pròpia de l’acte, on d’esquerra a dreta es veu, Pilar Cabot, Jordi Domènech i Jordi Sarrate.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: