EXPOSICIÓ

Una col·lecció d’art formada per les olors
El Santa Mònica mostra una selecció del fons d’Ernesto Ventós
Centelles. S’acaba d’inaugurar l’exposició Olor Color, una proposta que reuneix vuitanta-vuit obres que han estat creades o triades per la seva relació amb l’olor. Es tracta d’una selecció de la col·lecció olorVisual d’Ernesto Ventós, que reuneix pintura, escultura, fotografia i altres obres d’artistes nacionals i internacionals, com Ràfols-Casamada, Moisés Villèlia, Evru, Manel Esclusa, Palazuelo, Tàpies, Antoni Llena, Soledad Sevilla, Miquel Barceló, Christo o Anthony Caro. Es pot veure a l’Arts Santa Mònica, Barcelona.
Colors d’olors
Quan Ventós va decidir crear aquest fons, va parlar amb Ràfols-Casamada i li va encarregar que convertís unes olors en colors pictòrics. Una d’aquestes obres es pot veure a la mostra, la pintura Lavanda. Amb d’altres artistes el col·leccionista feia una tria d’una peça i demanava a l’artista que fes un text per relacionar-la amb les olors. Així es poden veure un bronze pintat de Barceló, la pintura Europos de Soledad Sevilla, una fotografia que és un Retrat de paisatge interior d’Esclusa o una escultura d’acer pintat de l’escultor britànic Caro.
L’exposició, que es podrà veure fins el 25 de setembre, ha anat a cura de Cristina Agapito, que és la conservadora de la col·lecció olorVisual. Per cert, el nom del fons el va posar Joan Brossa. La imatge, cedida per l’Arts Santa Mònica, que il·lustra aquest text correspon a una fotografia en color de Bill Durgin, del 2007.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: