MUSEUS

El MNAC reobrirà la col·lecció de romànic el 29 de juny
Centelles. El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha anunciat en un comunicat que han finalitzat les operacions de millora i reorganització de les sales de l’exposició permanent de la col·lecció de romànic. Aquestes sales es tornaran a obrir al públic el proper dimecres 29 de juny.
Les sales de romànic es van tancar el passat 15 de novembre per reordenar la col·lecció d’acord amb els coneixements actuals, potenciant la visió de les pintures murals, de  les obres de pintura sobre taula, l’escultura sobre fusta, així com l’orfebreria. També s’han introduït explicacions de la gènesis de la col·lecció així com del procés d’arrencament  de les pintures murals. Així mateix s’ha canviat la il·luminació. Les reformes han estat patrocinades per la Fundació Mapfre.
El MNAC guarda una de les col·leccions més importants del món d’art romànic, encapçalada per la pintura mural, amb obres claus com l’absis de Sant Climent de Taüll, amb el seu famós pantocràtor. També és important la seva col·lecció de pintura sobre fusta, amb peces com el frontal d’altar d’Avià. El fons d’escultura sobre fusta guarda peces com la Majestat Batlló o les peces corresponents al Davallament d’Erill la vall.
Algunes d’aquestes peces, mentre les sales de romànic del MNAC  han estat tancades al públic, s’han pogut veure a Madrid, sota el títol de El esplendor del Románico. Obras maestras de la colección del Museo Nacional de Arte de Cataluña. Aquesta mostra, que va tancar el passat 15 de maig, ha estat visionada per 95.000 visitants. La imatge, cedida pel MNAC, correspon al frontal d’altar d’Avià, datat entre el 1170 i el 1190.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: