PRÉVIA EXPOSICIÓ

El Picasso que es va menjar París

Centelles. Picasso va arribar a París el 1900. Al cap de set anys ja era considerat el capitost de l’avantguarda i al nivell d’artistes de l’època com Van Gogh, Cézanne, Tolouse-Lautrec.  Emmarcada per aquests límits cronològics es podrà veure al Museu Picasso de Barcelona una selecció d’obres de l’artista malagueny i unes altres d’aquests artistes de fama universal, en total unes seixanta obres. La voluntat és revisar el Picasso que va descobrir París, amb referències clares a les seves principals fonts i circumstàncies.
L’exposició, que es podrà veure a partir del primer dia de juliol, serà la gran aposta del museu barceloní per l’estiu i, possiblement de la temporada. L’exposició compte amb la participació de museus de Nova York, San Francisco, Filadelfia. Està organitzada entre el museu de Barcelona i el Van Gogh Museum d’Amsterdam, on es va poder veure fins el passat 29 de maig.
Repàs de Van Gogh
La participació del museu holandès permet completar l’exposició amb una selecció d’obres de Van Gogh, que donen idea de la reputació que l’artista holandès tenia al París de 1900, quan Picasso hi va arribar. Quan l’amic de Picasso Carles Casagemas es va suïcidar la pintura de l’artista es va acostar a l’estil de Van Gogh. El període 1900-1907 inclou les etapes blava, rosa i les influïdes pel primitivisme. L’obra que il·lustra aquest article és un oli, un autoretrat pintat a París el 1906, quan Picasso tenia 25 anys. Deborar París. Picasso 1900-1907, es podrà veure fins el 16 d’octubre.Els crédits de la imatge són © 2010 Philadelphia Museum of Art. © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: