ARQUITECTURA

El COAC revisa la reconstrucció de Bòsnia
Centelles. La guerra va acabar fa setze anys. Un panorama de desolació feia evidents uns anys foscos de la història recent d’Europa. Hi havia molta feina a fer per refer la vida humana i també la de les ciutats i pobles. Els arquitectes i constructors havien de treballar de valent. Per l’editor Hans Ibelings, començar de zero és una il·lusió, perquè el passat no es pot oblidar, però “es poden recollir les peces i començar a constuir de nou”. I segons ell ha estat molt important la feina de reconstrucció que s’ha dut a terme al país balcànic.
El dijous 14 inaugura a la seu barcelonina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya –COAC- una exposició que mostra alguns dels projectes més significatius de la reconstrucció arquitectònica de Bòsnia-Herzegovina, entre 1995 i el 2010. Ibelings ha estat l’encarregat de seleccionar els 380 projectes de 100 equips de dissenyadors, triats per diferencies d’orientació, origen i diferencies generacionals. Sarajevo és protagonista, però també altres viles de Bòsnia. A la capital es parla, per exemple de les intervencions a carrers com Zmaja od Bosne, que uneix la part Austro-hungar amb la part nova, i s’hi troben edificis com el Museu de Bòsnia-Herzegovina o el Museu d’Art Contemporani. L’exposició es podrà veure a la Plaça Nova, 5 de Barcelona, fins al 3 de setembre. La imatge, cedida per un dels organitzadors de la mostra, correspon al cartell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: