MUSEUS

La Fundació Antoni Tàpies regira la Col·lecció
Centelles. La fundació dedicada a l’artista Antoni Tàpies, permetrà veure, a partir de dijous, una nova selecció d’obres. s’hi podran veure reproduccions de cobertes de llibres, un dibuix nou titulat “L’art i els seus llocs”, així com altres pintures i dibuixos creats al llarg de la seva carrera.
El dibuix nou esta protagonitzat per dues línies de gest energètic que l’artista ha fet per la portadella del llibre Collected Essays (Complete Writings Volume II) que s’està preparant. També formaven part d’un antic projecte editorial una altra sèrie de sis dibuixos amb signes simbòlics, del 1993. També es mostra un autoretrat de l’artista del 1947, amb l’estil de dibuix de línia clara i d’aires surrealistes que practicava en aquella època.
Una obra interessant és una porta metàl·lica amb un violí i una gran X, del 1956. Una obra matèrica total i valenta. No menys matèrica és l’obra “Terra i pintura”, del 1956 i “Matèria en forma de peu”, del 1965. Totes aquestes obres es poden veure ja a l’espai de la col·lecció permanent de la Fundació Antoni Tàpies, al carrer Aragó, 255, Barcelona. La imatge que il·lustra l’article correspon a “L’art i els seus llocs” i ha estat cedida per la Fundació. © Fundació Antoni Tàpies, Barcelona / Vegap, 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: