OBITUARI

Ens deixa Lucien Freud
Centelles. El passat dimecres, 20 de juliol, va morir a Londres, Lucien Freud, pintor alemany, resident a Angleterra, considerat un dels màxims representants de la pintura realista. És el mestre per molts artistes, amb la seva pintura alhora descriptiva i expressiva. Un dels seus temes més característics són els retrats. La seva obra és de les més cotitzades al mercat.
Era net de Sigmund Freud, el pare del psicoanàlisi. Nascut a Berlín, el 1922, la seva família va emigrar el 1933 cap al Regne Unit, empesos pel nazisme. Comença a la dècada dels 40 els estudis d’art a la Central School of Art de Londres i después a la Escola de Pintura i dibuix Cedric Morris’s East Anglian, a Dedham. El 1943 il·lustra ja el llibre de poemes de Nicholas Moore, “The Glass Tower”. El 1944 ja fa la primera exposició individual, a la Lefevre Gallery. Posteriorment viatge a París i Itàlia. S’ha casat tres vagades, una amb Kathleen Garman Epstein, el 1953 amb Caroline Blackwood i finalment amb Bernardine Coverley. En total té 4 filles.
Pictòricament començà a moures en un estil amb connexions amb el surrealisme. Més tard començà a realitzar retrats. Tambés solia pintar animals o mascotes. Fa uns anys hi va haver una important exposició de Lucian Freud, crec que era a Caixaforum de Barcelona. Tenia 88 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: